Metode planiranja sluznice prirodne obitelji

Metode planiranja sluznice prirodne obitelji su metode temeljene na plodnoj svijesti koje koriste ženinsku sluz za grlić maternice kako bi identificirali njezine najplodnije dane. To se može učiniti praćenjem promjena u sluzi tijekom menstrualnog ciklusa i korištenjem ovih podataka za izbjegavanje ili postizanje trudnoće.

Metode sluzi smatraju se vrlo učinkovite kada se koriste ispravno i dosljedno. Oni se mogu koristiti za izbjegavanje ili postizanje trudnoće, ovisno o željenom ishodu para. Ove metode zahtijevaju određenu količinu predanosti i predanosti oba partnera kako bi bili uspješni.

Metode sluzi temelje se na činjenici da se ženska sluz cervikalne sluz mijenja tijekom svog menstrualnog ciklusa. Te se promjene mogu koristiti za prepoznavanje kada je ona najplodnija.

Tijekom ranog dijela ciklusa sluz je gust i ljepljiv. To je poznato kao neplodna faza. Kako ciklus napreduje i žena se približava ovulaciji, sluz postaje tanji i sklizak. To je poznato kao plodna faza.

Najplodniji dani su dani koji vode do i uključujući dan ovulacije. To je kada je šansa za trudnoću najveća.

Da bi učinkovito koristila metodu sluzi, žena mora biti u stanju prepoznati promjene u svojoj sluzi. To se može učiniti promatranjem sluzi na prstima nakon odlaska na toalet ili pomoću specijaliziranog testnog kompleta.

Postoji nekoliko različitih MUC -a

Koji su simptomi koji se koriste u planiranju prirodnih obitelji?

Najčešći simptom koji se koristi u planiranju prirodnog obitelji je metoda bazalne tjelesne temperature (BBT). BBT je temperatura tijela u mirovanju i mjeri se prvo ujutro. Temperatura se s vremenom prikazuje i porast temperature koja nastaje nakon ovulacije može se koristiti za predviđanje kada je žena najplodnija. Ostali simptomi koji se mogu koristiti za predviđanje plodnosti uključuju promjene u cervikalnoj sluzi, promjene u samom cerviksu i promjene u obrascu ženskog menstrualnog ciklusa.

Koje su 3 vrste prirodnog planiranja obitelji?

Postoje tri vrste prirodnog planiranja obitelji:

1. Ritam metoda

2. Bazalna metoda tjelesne temperature

3. Metoda grlične sluzi

Koji je 100% najučinkovitiji način za sprečavanje trudnoće?

100% najučinkovitiji način za sprečavanje trudnoće je apstinencija.

Koja je najbolja metoda stalnog planiranja obitelji?

Ne postoji nijedna “najbolja” metoda stalnog planiranja obitelji. Svaka metoda ima prednosti i nedostatke koje se moraju uzeti u obzir pri donošenju odluke o tome koja je metoda najbolja za određenog pojedinca ili par. Neki od čimbenika koje treba uzeti u obzir uključuju:

-Žensko doba

-Žensko sveukupno zdravlje

-Par je željeni broj djece

-Financijska situacija para

Neke od najčešćih metoda trajnog planiranja obitelji su:

-Ligacija tubala: Ovo je kirurški postupak koji uključuje zatvaranje jajovoda, što sprečava da se jaja gnoji. Obično se smatra vrlo učinkovitom metodom kontrole rađanja, sa stopom uspjeha od preko 99%. Međutim, to je velika operacija koja zahtijeva anesteziju i boravak u bolnici, tako da nije u redu za sve.

-Vasektomija: Ovo je kirurški postupak koji uključuje rezanje i brtvljenje VAS Deferens, a to je cijev koja nosi spermu iz testisa. Obično se smatra vrlo učinkovitom metodom kontrole rađanja, sa stopom uspjeha od preko 99%. Međutim, to je velika operacija koja zahtijeva anesteziju i boravak u bolnici, tako da nije u redu za sve.

-Essure: Ovo je nehirurški postupak koji uključuje postavljanje malih metalnih zavojnica u jajovode. Zavojnice uzrokuju ožiljak cijevi, što sprečava da se jaja gnoji. To je trajna metoda kontrole rađanja, ali

Kako mogu prirodno povećati svoju sluz maternice i kvalitetu?

Ako želite prirodno povećati svoju sluz maternice i kvalitetu, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti. Prvo, pobrinite se da ostanete hidratizirani pijući puno vode svaki dan. Ovo će vam pomoći da razrijedite sluz i učini ga sklizavijim. Također možete pokušati uzeti dodatak poput Royal Jelly ili Bee Propolis, za koje se zna da pomažu u zdravlju grlića maternice. Konačno, pobrinite se da dobijete puno vježbanja i jedete zdravu prehranu, jer će to također pomoći u poboljšanju kvalitete vaše sluzi.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj