Medroksiprogesteron za odgodu razdoblja

Medroxyprogesteron je sintetička verzija hormonskog progesterona. Obično se koristi za liječenje menstrualnih poremećaja, endometrioze i određenih vrsta raka. Medroksiprogesteron se također može koristiti za odgodu razdoblja. Lijek djeluje tako što sprječava jajnike da oslobađaju jaja i zadebljaju sluznice maternice, što je manje vjerojatni za trudnoću.

Kada bih trebao uzeti provera da odgodim menstruaciju?

Trebali biste uzeti provera kako biste odgodili razdoblje kad vam liječnik kaže.

Koliko treba da medroxyprogesteron prestane krvarenje?

Obično je potrebno 3-7 dana da medroksiprogesteron zaustavi krvarenje.

Koliko brzo djeluje medroksiprogesteron?

Prema klinici Mayo, medroxyprogesteron počinje raditi u roku od nekoliko dana od uzimanja. Međutim, možda će potrajati i do osam tjedana da lijekovi postignu svoj puni učinak.

Koju pilulu mogu uzeti da odgodim menstruaciju?

Postoji nekoliko različitih vrsta tableta koje se mogu uzimati kako biste odgodili razdoblje. Najčešća vrsta pilula je tableta za kontrolu rađanja. Tablete za kontrolu rađanja sadrže hormone koji mogu pomoći u regulaciji vašeg menstrualnog ciklusa. Postoje i druge vrste tableta koje se mogu uzimati kako biste odgodili razdoblje. Ove tablete obično sadrže progesteron ili druge sintetičke hormone.

Kako mogu preskočiti menstruaciju za odmor?

Ako planirate odmor i ne želite se baviti svojim menstruacijama, na raspolaganju vam je nekoliko opcija. Možete početi uzimati tablete za kontrolu rađanja nekoliko dana prije početka menstruacije, što će vam odgoditi razdoblje za tjedan ili više. Ako ste već na kontroli rađanja, možete preskočiti menstruaciju preskačući placebo tablete i odmah pokrenuti novi paket. Druga je mogućnost koristiti tablete za kontrolu rađanja samo za progesteron, koju možete neprestano uzimati bez prekida. Konačno, možete koristiti hormonalni IUD, koji može spriječiti razdoblje do godinu dana. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koja je opcija najbolja za vas.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj