Masiranje tehnika za leđa

Izraz “Tehnike masiranja leđa” općenito se odnosi na bilo koju metodu fizičkog manipuliranja tijela kako bi se ublažili bol ili napetost u mišićima leđa. Postoji mnogo različitih tehnika koje se mogu koristiti, a svaka osoba može utvrditi da određene tehnike za njih djeluju bolje od ostalih. Međutim, postoje neki opći savjeti koji se mogu slijediti kako bi se osiguralo da je masaža učinkovita i ugodna.

Prvo, važno je pronaći ugodan položaj u kojem se masira leđa. Osoba koja prima masažu trebala bi ležati na trbuhu sa savijenim koljenima, a noge ravna na zemlji. Ako je moguće, trebali bi im podržati i jastuk. To će pomoći u sprječavanju bilo kakve nelagode tijekom masaže.

Zatim će maserka započeti nježno trljajući osobu leđa rukama. Oni mogu koristiti kružne pokrete ili mogu koristiti duge, spore udarce. Važno je držati poteze nježnim kako ne bi nanijeli bilo kakvu bol.

Jednom kada su se osoba temeljito masirala, maserka će se potom prebaciti na vrat i ramena osobe. Opet će koristiti nježne udarce i kružne pokrete. Jednom kada se vrat i ramena temeljito masiraju, maserka će se zatim prebaciti na ruke i noge osobe.

Konačno, maserka će masažu dovršiti lagano trljajući osobu leđa rukama. Mogu koristiti kružne pokrete ili mogu dugo koristiti,

Kako masirate nekoga s bolovima u leđima?

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu pri masiranju nekoga s bolovima u leđima. Prvo, važno je pronaći izvor boli. To se može učiniti time da osoba leži, a zatim nježno pritisne na različita područja leđa dok se ne nađe bol. Jednom kada se nađe izvor boli, važno je lagano masirati to područje. Također je važno izbjegavati masiranje bilo kojih područja na koja ne utječu izravno boli, jer to zapravo može pogoršati bol.

Pri masiranju područja važno je koristiti nježne, kružne pokrete. Pritisak bi trebao biti čvrst, ali ne previše jak. Također je važno da pokreti budu spori i postojani. Možda će biti korisno koristiti neku vrstu masažnog ulja ili losiona kako bi se područje podmazalo.

Nakon masaže važno je osigurati da osoba ostane hidratizirana pijući puno tekućine. Također je dobra ideja da se odmore nekoliko sati u ugodnom položaju. Ako bol i dalje postoji, važno je konzultirati liječnika ili drugog zdravstvenog radnika.

Koji dio tijela prvo masirate?

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje, jer različiti terapeuti masaže mogu imati različite sklonosti. Međutim, neka uobičajena polazišta za masaže uključuju leđa, vrat i ramena. To omogućava terapeutu da radi na velikim mišićima na tim područjima, što može pomoći u opuštanju cijelog tijela.

Što ne biste trebali raditi tijekom masaže?

Nekoliko je stvari koje biste trebali izbjegavati raditi tijekom masaže:

1. Ne jedite težak obrok prije masaže. Lagani obrok ili zalogaj je u redu, ali veliki će obrok učiniti da se osjećate nelagodno tijekom masaže.

2. Ne pijte alkohol prije ili za vrijeme masaže. Alkohol može učiniti da se osjećate lagano i vrtoglavicu, a također će otežati vaš masažni terapeut da radi na vašim mišićima.

3. Ne nosite parfem ili kolonj tijekom masaže. Mnogi su ljudi osjetljivi na snažne mirise, a miris bi ih mogao učiniti da se osjećaju mučnine.

4. Ne dovodite svoj mobitel u sobu za masažu. Masaža bi trebala biti vrijeme da se opustite i isključite iz vanjskog svijeta. Imati telefon u sobi poslužit će samo kao distrakcija.

Koje su 3 glavne tehnike masaže?

Postoje tri glavne tehnike masaže: Effeurage, Petrissage i Tapotement.

Effeurage je dug, gladak hod koji se koristi za opuštanje mišića.

Petrissage je tehnika miješanja koja se koristi za otpuštanje čvorova i razbijanje napetosti mišića.

Tapotement je brzo, ritmičko tapkanje koje se koristi za stimulaciju mišića.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj