Kućni setovi STD

Kućni setovi STD dijagnostički je alat koji se koristi za testiranje na prisutnost spolno prenosivih bolesti (SPD) kod pojedinaca. Komplet obično uključuje bris koji se koristi za dobivanje uzorka tjelesne tekućine od pogođenog pojedinca, kao i uređaj za testiranje koji može otkriti prisutnost SPD -a. Kućni setovi STD uglavnom su jednostavni za upotrebu i daju točne rezultate.

Koje se tablete riješe SPD -a?

Ne postoji nijedna tableta koja može izliječiti sve SPD. Najbolji način da se zaštitite od SPD -a je vježbanje sigurnog seksa, uključujući korištenje kondoma i redovito testiranje. Ako ugovorite SPD, najbolji tijek liječenja ovisit će o određenoj infekciji. Na primjer, klamidija i gonoreja mogu se liječiti antibioticima, dok HIV zahtijeva cjeloživotno liječenje antiretrovirusnim lijekovima.

Mogu li se liječiti kod kuće?

Na ovo pitanje ne postoji niti jedan odgovor, jer ovisi o određenom spolnom spolnom spolnom spolnom spoljenju. Neki se SPD mogu učinkovito liječiti kućnim lijekovima, dok drugi zahtijevaju profesionalni medicinski tretman.

Na primjer, neki uobičajeni setafoni, poput klamidije i gonoreje, mogu se liječiti antibioticima. Te antibiotike može propisati liječnik ili ih kupiti preko pulta u ljekarni. Ostali seksualni spolno prenosive spolno prenosive bolesti, poput HIV -a i herpesa, ne mogu se izliječiti, ali se može upravljati lijekovima.

Ako mislite da možda imate SPD, važno je vidjeti liječnika ili drugog medicinskog stručnjaka za dijagnozu i liječenje. Neki se prenosive bolesti, ako se ne liječe, mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Kako mogu reći imam li spolno prenosive bolesti bez odlaska liječniku?

Nema sigurnog načina da kažete imate li spolno prenosivu bolest bez odlaska liječniku. Međutim, postoje neki znakovi i simptomi koji mogu ukazivati na SPD. Ako imate bilo koji od sljedećih simptoma, preporučuje se da vidite liječnika za testiranje:

-Neobično ispuštanje iz vagine, penisa ili anusa

-Bolno mokrenje

-Čireve ili izbočine na genitalijama ili oko anusa

-Svrbež ili gori u genitalnom ili analnom području

-Simptomi poput gripe, poput groznice, natečenih limfnih čvorova ili umor

Što bih mogao imati bez znanja?

Nekoliko je spolno prenosivih bolesti koji mogu biti prisutni bez ikakvih simptoma, tako da je moguće imati SPD, a ne znati to. Međutim, također je vrijedno napomenuti da mnogi SPD imaju simptome, tako da je moguće imati spolno prenosivu bolest i biti svjestan toga. Ako ste zabrinuti da ćete možda imati SPD, najbolje je učiniti testirati se.

Možete li dobiti klamidiju od ljubljenja?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer nije točno poznato kako se klamidija prenosi. Međutim, općenito se vjeruje da se klamidija ne prenosi kroz ljubljenje. To je zato što se bakterije koje uzrokuju klamidija (Chlamydia trachomatis) obično nalaze u genitalnom području, a ljubljenje obično ne rezultira razmjenom tjelesnih tekućina iz genitalnog područja. Stoga je malo vjerojatno da će se klamidija prenijeti ljubljenjem.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj