Koristeći me za seks

Izraz “korištenje mene za seks” općenito se odnosi na situaciju u kojoj jedna osoba koristi drugu osobu isključivo za seksualno zadovoljstvo, a ne u bilo koju drugu svrhu. To se može učiniti na više načina, ali obično uključuje neki oblik manipulacije ili prisile kako bi se druga osoba pridržavala.

Postoji nekoliko ključnih značajki koje su uglavnom prisutne u slučajevima “Korištenje mene za seks”. Prvo, osoba koja se koristi obično nije svjesna da se koristi ili barem nije svjesna u kojoj se mjeri koriste. Drugo, osoba koja radi upotrebu često je vrlo jasna o njihovim namjerama i često je prilično hrabra u njihovim pokušajima da dobiju ono što žele. Konačno, osoba koja se koristi često se ostavlja osjećaju, ponižena i/ili iskorištava nakon činjenice.

“Korištenje mene za seks” oblik je seksualnog iskorištavanja i stoga je ozbiljna stvar. Ako vjerujete da ste možda žrtva ove vrste iskorištavanja, važno je potražiti pomoć od pouzdanog prijatelja, člana obitelji ili profesionalca.

Kako mogu znati da li me momak samo koristi?

Nekoliko je ključnih stvari koje treba potražiti ako mislite da bi vas momak mogao koristiti. Prvo, pogledajte želi li uvijek biti oko vas i uvijek je dostupan kad ga zatrebate. Ako je uvijek dostupan i uvijek vam pokušava ugoditi, moguće je da vas koristi za vašu tvrtku ili za seks. Još jedna ključna stvar koju treba potražiti je li on zainteresiran da vas upozna na dublju razinu. Ako vas nikad ne pita o vašem životu ili vašim interesima, vjerovatno je da vas zanima samo iz površnih razloga. Konačno, pogledajte je li uvijek pokušavao natjerati vas da napravite stvari za njega ili je uvijek tražio uslugu. Ako stalno traži uslugu ili iskoristi vašu velikodušnost, to je znak da vas koristi.

Što reći momku koji te koristio?

Nekoliko je stvari koje biste mogli reći momku koji vas je koristio, ovisno o situaciji i vašem odnosu s njim. Ako niste bliski s tipom, jednostavno biste mogli reći: “Ne cijenim što sam se koristio” ili “Ne sviđa mi se kad me ljudi koriste.”Ako ste bliski s tipom, mogli biste reći nešto poput:” Zašto ste me koristili? mislio sam da smo prijatelji.”ili” Mislila sam da ti se brineš za mene, ali pretpostavljam da nisam bila u pravu.”

Što učiniti kad vas tip koristi?

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kad se osjećate kao da vas tip koristi. Prvo možete pokušati razgovarati s njim o tome i vidjeti je li spreman promijeniti svoje ponašanje. Ako se nije voljan promijeniti, onda možete ili prekinuti vezu ili pokušati raditi oko problema.

Još jedna stvar koju možete učiniti je biti sigurni da mu ne dajete više nego što vam on daje. Ako se osjećate kao da ste uvijek onaj koji radi naklonosti ili idete s njega, onda morate početi postavljati neke granice. Dajte mu do znanja da nećete nastaviti stavljati u obzir takvo ponašanje i vidjeti kako reagira. Ako se i dalje ne promijeni, možda je vrijeme da krenete dalje.

Kako se mogu prestati koristiti za seks?

Ne postoji lak odgovor na ovo pitanje, jer može biti teško izbiti iz ciklusa korištenja za seks. Međutim, neke stvari možete učiniti kako biste pokušali prestati koristiti za seks.

Prvo, morate biti iskreni prema sebi što želite i trebate iz seksualnog odnosa. Ako tražite samo seks, tada će biti teško pronaći partnera koji također ne traži samo seks. Međutim, ako tražite smisleniji odnos, tada morate biti jasni s potencijalnim partnerima.

Drugo, morate biti asertivni u postavljanju granica s potencijalnim partnerima. Ako ne želite imati seks na prvom sastanku, tada to pojasnite od početka. Ako se osjećate kao da se pritiskate na seks, onda govorite i recite ne. Važno je da vam bude jasan u svojim granicama kako bi potencijalni partneri znali što jeste, a što vam nije ugodno.

Treće, morate biti spremni udaljiti se od bilo kojeg potencijalnog partnera koji ne poštuje vaše granice. Ako vas netko vrši pritisak na seks ili ne poštuje vašu odluku da čekate, onda ne vrijedi vašeg vremena. Puno je drugih potencijalnih partnera koji će biti više razumijevanja i poštovanja vaših želja.

U konačnici, na vama je da odlučite što želite i trebate od seksualnog odnosa. Ako ste jasni u svojim željama i spremni ste se založiti

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj