Koliko seksualno prenosivih bolesti

Postoji mnogo različitih vrsta SPD -a, a Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) procjenjuju da u Sjedinjenim Državama svake godine postoji 20 milijuna novih infekcija SPD -om. Najčešći SPD su klamidija, gonoreja i sifilis, ali postoje mnogi drugi, uključujući HIV/AIDS, HPV i hepatitis B i C.

Koji je najčešći STD #1?

Najčešća SPD je klamidija. Klamidija je bakterijska infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom. To može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme ako se ne liječi, uključujući neplodnost kod žena.

Je li Coid STD?

Coid nije STD.

Što se STD najviše širi?

Ne postoji lak odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući rasprostranjenost različitih seksualno prenosivih bolesti u različitim populacijama i ponašanja onih koji su zaraženi. Međutim, neki stručnjaci sugeriraju da se klamidija može najčešće prenijeti SPD, a slijedi gonoreja.

Koji je najsmrtonosniji STD od svih?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer različiti setazori mogu biti više ili manje smrtonosni, ovisno o različitim čimbenicima, poput cjelokupnog zdravlja pojedinca, specifičnog naprezanja SPD -a i koliko se brzo liječi. Međutim, neki od najopasnijih SPD -a uključuju HIV, hepatitis B i sifilis.

Ono što STD ima više od 40 vrsta?

Ne postoji SPD koji ima više od 40 vrsta. SPD se klasificiraju po specifičnoj infekciji koja ih uzrokuje. Najčešći seksualni spolno prenosive bolesti, kao što su klamidija, gonoreja i sifilis, svaki imaju svoj specifični tip.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj