Koliko je zakrpa za kontrolu rađanja

Flaster za kontrolu rađanja je mali, tanak, ljepljivi flaster koji se postavlja na kožu. Oslobađa stalni tok hormona u tijelo, što sprečava trudnoću. Flaster se nosi tjedan dana, a zatim zamijenjen novim.

Postoji li debljanje s flasterom?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je debljanje visoko individualizirani odgovor na bilo koji lijek, zakrpu ili na neki drugi način. Iako neki ljudi mogu osjetiti debljanje kao nuspojavu korištenja flastera, drugi možda neće. Važno je razgovarati s pružateljem zdravstvene zaštite o svim potencijalnim nuspojavama korištenja flastera prije početka liječenja.

Možete li zakrpati bilo gdje?

Da, flaster se može zaglaviti bilo gdje čisto i suho.

Prestaje li flaster menstruacija?

Odgovor na ovo pitanje malo je kompliciran i ovisi o nekoliko čimbenika. Flaster je hormonalni kontracepcijski postupak koji djeluje oslobađanjem hormona u vaše tijelo kako bi se spriječila trudnoća. Ti hormoni također mogu utjecati na vaš menstrualni ciklus, a neke žene mogu utvrditi da njihova razdoblja postaju lakša ili nepravilna kada koriste flaster. Međutim, zakrpa neće u potpunosti zaustaviti menstruaciju, a možda ćete i dalje doživjeti krvarenje tijekom menstrualnog ciklusa.

Možete li staviti flaster na bedro?

Da, zakrpu možete staviti na bedro.

Je li flaster dobra kontrola rađanja?

Patch je dobra metoda kontrole rađanja za neke ljude, ali ne za druge. Više je od 99% učinkovit u sprječavanju trudnoće kada se savršeno koristi, ali u stvarnom korištenju je oko 91% učinkovit. To znači da će oko 9 od 100 korisnika zatrudnjeti svake godine. Patch je manje učinkovit od mnogih drugih metoda kontrole rađanja, uključujući pilulu, prsten, pucanj i intrauterine uređaje (IUDS).

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj