Kod kuće liječenje klamidije

Klamidija je spolno prenosina infekcija koju uzrokuju bakterije chamydia trachomatis. To je najčešći STI u Sjedinjenim Državama, a najčešće se širi nezaštićenim vaginalnim ili analnim seksom. Klamidija se također može širiti oralnim seksom, a može se prenijeti od zaražene majke na njezino dijete tijekom porođaja.

Većina ljudi koji imaju klamidiju nemaju simptome, ali infekcija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme ako se ne liječi. Klamidija može uzrokovati zdjelične upalne bolesti (PID), što može dovesti do neplodnosti, ektopične trudnoće i kronične bolove u zdjelici. Klamidija također može povećati rizik od zaraze HIV -om.

Dostupno je nekoliko mogućnosti liječenja klamidije kod kuće kod kuće. To uključuje:

· Antibiotici: Antibiotici su najučinkovitiji tretman klamidije. Mogu se uzeti oralno ili primijeniti izravno na zaraženo područje.

· Homeopatski lijekovi: Homeopatski lijekovi izrađeni su od prirodnih tvari i sigurni su za upotrebu. Nisu toliko učinkoviti kao antibiotici, ali mogu pomoći u smanjenju simptoma klamidije.

· Biljni lijekovi: Biljni lijekovi izrađeni su od biljaka i sigurni su za upotrebu. Nisu toliko učinkoviti kao antibiotici, ali mogu pomoći u smanjenju simptoma klamidije.

· Probiotici: Probiotici su uživo mikroorganizmi koji su korisni tijelu. Oni mogu pomoći

Koji je najbrži način da se riješite klamidije?

Na ovo pitanje nema odgovora za sve veličine, jer najbolji način da se riješite Chlamydija može se razlikovati ovisno o situaciji pojedinca. Međutim, neki savjeti kako se brzo i učinkovito riješiti klamidije: uključuju:

– Uzimanje antibiotika koje je propisao liječnik. To je obično najučinkovitiji način da se riješite klamidije, a većina će se izliječiti nakon završetka tečaja antibiotika.

– Redovito pregledavanje i testiranje, čak i ako nemate simptome. To je zato što klamidija ponekad može ostati u tijelu mjesecima ili čak godinama bez izazivanja bilo kakvih simptoma, pa je važno osigurati da se u potpunosti očisti iz tijela.

– Vježbanje sigurnog seksa, uključujući upotrebu kondoma, kako bi se smanjio rizik od ponovne infekcije.

Koliko dugo dok klamidija ne nanese štetu?

Klamidija je spolno prenosina infekcija (STI) koju uzrokuju bakterije Chlamydia trachomatis. Ako se ne liječi, klamidija može nanijeti štetu reproduktivnom sustavu i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca klamidija može izazvati upalu testisa, što može dovesti do smanjene plodnosti ili čak sterilnosti. Kod žena klamidija može izazvati upalu grlića maternice, što može dovesti do zdjelične upalne bolesti (PID). PID može uzrokovati ožiljke jajovoda, što može dovesti do neplodnosti ili povećanog rizika za ektopičnu trudnoću.

Što ubija infekciju klamidije?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje jer različiti tretmani mogu djelovati za različite ljude. Međutim, neki zajednički tretmani infekcije klamidije uključuju antibiotike poput azitromicina ili doksiciklina. Ti lijekovi djeluju ubijanjem bakterija koje uzrokuju infekciju klamidije. Važno je uzeti sve lijekove koje je propisao vaš liječnik kako bi se u potpunosti očistio infekcija.

Mogu li kupiti tablete Chlamydia preko pulta?

Ne, ne možete kupiti tablete Chlamydia preko pulta. Klamidija je spolno prenosina infekcija (STI) uzrokovana bakterijama Chlamydia trachomatis. To je najčešće prijavljen STI u Sjedinjenim Državama, a najčešće se širi nezaštićenim vaginalnim, analnim ili oralnim seksom. Klamidija se također može proširiti od zaražene majke na svoje dijete tijekom porođaja.

Ako mislite da možda imate klamidiju, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite za dijagnozu i liječenje. Klamidija se može lako izliječiti antibioticima. Ako se ne liječi, klamidija može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući zdjelične upalne bolesti (PID), neplodnost i ektopičnu trudnoću.

Kako se liječiti od klamidije bez odlaska liječniku?

Ne postoji kućni tretman za klamidiju. Klamidija je bakterijska infekcija koja se mora liječiti antibioticima. Jedini način dobivanja antibiotika je preko liječnika ili drugog pružatelja usluga zdravstvene zaštite.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj