Klamidijski kućni test

Klamidija je spolno prenosina infekcija (STI) uzrokovana bakterijom Chlamydia trachomatis. Klamidija je najčešće prijavljena STI u Sjedinjenim Državama i može zaraziti i muškarce i žene. Klamidija se obično prenosi seksualnim kontaktom sa zaraženom osobom.

Klamidija se može prenijeti od zaražene majke na dijete tijekom porođaja. Klamidija se također može širiti seksualnim kontaktom s nekim tko ima infekciju u rektumu, grlu ili očima.

Većina ljudi s klamidijom nema simptoma. Kad se simptomi pojave, obično se pojavljuju u roku od 1-3 tjedna nakon infekcije i mogu uključivati:

-Nenormalno vaginalno ispuštanje

-Osjećaj pečenja pri mokrenju

-Bolni ili natečeni testisi

Ako se ne liječi, klamidija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući:

-Upalna bolest zdjelice (PID)

-Neplodnost

-Izvanmaternična trudnoća

Klamidija se može lako izliječiti antibioticima. Važno je uzeti sve lijekove propisane za izliječenje infekcije i suzdržati se od seksualne aktivnosti dok se infekcija ne očisti u potpunosti.

Na raspolaganju je nekoliko različitih vrsta setova za testni home Chlamydia. Većina kompleta zahtijeva uzorak urina, mada neki mogu zahtijevati bris maternice, rektuma ili grla.

Najtačniji način testiranja na klamidiju je kroz polimer

Možete li provjeriti klamidiju s urinom?

Ne, ne možete provjeriti Chlamydia s urinom. Klamidija je spolno prenosina infekcija koju uzrokuju bakterije chamydia trachomatis. Može zaraziti i muškarce i žene i obično se širi seksualnim kontaktom. Jedini način dijagnosticiranja klamidije je test brisa, koji se može učiniti u liječničkoj ordinaciji ili klinici za seksualno zdravlje.

Koji su 5 simptoma klamidije?

Najčešći simptom klamidije je osjećaj pečenja pri mokrenju. Ostali simptomi mogu uključivati:

1. Oblačno ili krvavo ispuštanje iz penisa

2. Bol ili oteklina u testisima

3. Bolni ili gorući senzacija u rektumu

4. Opći osjećaj da se ne osjeća dobro

5. Vrucica

Možete li se testirati kod kuće za gonoreju i klamidiju?

Postoji nekoliko kompleta za testiranje kod kuće za gonoreju i klamidiju, ali oni nisu tako točni kao testovi koje je radio liječnik. Najpouzdaniji način testiranja na tim SPD -om je odlazak liječnika ili klinike i dobiti bris svoje vagine, grlića maternice, uretre ili rektuma.

Što se može pogriješiti za klamidiju?

Nekoliko je stvari koje se mogu pogriješiti za klamidiju, uključujući:

-UTI (infekcija mokraćnog sustava)

-Bakterijska vaginoza

-Infekcija kvascem

-Trihomoniaza

Sve su to infekcije koje mogu uzrokovati slične simptome klamidiji, uključujući:

-Gori tijekom mokrenja

-Povećani iscjedak

-Bol tijekom seksa

Ako doživljavate bilo koji od ovih simptoma, važno je vidjeti zdravstvenog radnika koji će se testirati i liječiti na odgovarajući način.

Hoće li klamidija otići sama?

Ne, klamidija neće otići sam. To je bakterijska infekcija koja zahtijeva liječenje antibioticima. Ako se ne liječi, klamidija može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući neplodnost.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj