Kako znati ima li djevojka SPD

Postoji nekoliko različitih načina da se kaže ima li djevojčica SPD. Jedan od načina je traženje fizičkih simptoma. Oni mogu uključivati čireve ili izbočine na genitalijama, bol ili peckanje tijekom mokrenja, neobičan iscjedak iz vagine ili bol tijekom spola. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je odmah posjetiti liječnika kako biste se mogli testirati i liječiti, ako je potrebno.

Drugi način da kažem ima li djevojka da ga pita je li je ikad imala. Ako je ima, vjerojatnije je da će ga imati opet. Uz to, ako ima više seksualnih partnera ili ako je imala nezaštićeni seks, možda je izložena većem riziku od SPB -a.

Ako mislite da djevojka može imati spolno prenosivu bolest, najbolje je učiniti razgovarati s njom o tome. Može biti teško razgovarati o prenosivim spolno prenosivim bolestima, ali važno je to učiniti kako biste zaštitili obojicu. Ako ne želi razgovarati o tome, možda biste htjeli razmotriti testiranje kako biste bili sigurni.

Koji su 3 najčešća znaka infekcije SPD -a?

1. Neobično ispuštanje iz penisa ili vagine

2. Osjećaj pečenja pri mokrenju

3. Bolni ili natečeni testisi

Kakav je STD za djevojke?

Postoji mnogo različitih vrsta SPD -a, a svaka može uzrokovati različite simptome kod djevojčica. Neki uobičajeni simptomi SPD -a uključuju:

-Sagorijevanje ili svrbež pri mokrenju

-Nenormalno vaginalno ispuštanje

-Bolni ili gorući osjećaj tijekom seksa

-Čireve ili izbočine na genitalijama

Ako mislite da možda imate SPD, važno je što prije vidjeti liječnika ili pružatelja zdravstvene zaštite kako biste se testirali i liječili.

Može li STD otići?

Ne, SPD -ovi ne mogu samostalno nestati. Međutim, neki se spolno prenosive bolesti mogu izliječiti antibioticima. Na primjer, klamidija i gonoreja mogu se izliječiti jednom dozom antibiotika. Ostali seksualni spolno prenosive spolno prenosive bolesti, poput HIV -a i sifilisa, ne mogu se izliječiti, ali mogu se liječiti. Osobe s HIV -om mogu uzimati lijekove kako bi spriječili da virus napreduje u AIDS. A ljudi sa sifilisom mogu uzimati antibiotike kako bi spriječile bolest da uzrokuje oštećenje mozga, srca i drugih organa.

Možete li dobiti SPD od ljubljenja?

Nekoliko je spolno prenosivih bolesti koje se mogu prenijeti ljubljenjem, ali to se uglavnom smatra aktivnostima niskog rizika. Najčešći STD koji se može prenijeti ljubljenjem je herpes, koji se može prenijeti kroz kontakt kože do kože ili kontakta sa zaraženom slinom. Ostali seksualni spolno prenosive spolno prenosive spolno prenosive spolno prenosive bolesti uključuju HIV, sifilis i gonoreju. Međutim, treba napomenuti da se rizik od prijenosa općenito smatra niskim za sve te SPD.

Koji su prvi znakovi da imaju SPD?

Postoji nekoliko različitih vrsta SPD -a, tako da prvi znakovi mogu varirati ovisno o SPD -u koje imate. Međutim, neki uobičajeni simptomi koji bi se mogli pojaviti sa SPD -om uključuju:

-Bolan ili gorući osjećaj tijekom mokrenja

-Neobično ispuštanje iz penisa ili vagine

-Bolne ili svrbež čireve na genitalijama

-Neobične izbočine ili rast genitalija

Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je vidjeti liječnika što je prije moguće kako bi se testirao i liječio.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj