Kako se usredotočiti tijekom seksa

Kada je u pitanju seks, usredotočenje na zadatak može biti teško. Bez obzira želite li se brinuti o performansama ili samo pokušavate održavati kontrolu, lako se odvratiti. Međutim, nekoliko stvari možete učiniti kako biste vam pomogli da se usredotočite tijekom seksa.

Prvo pokušajte opustiti i očistiti svoj um. Seks bi trebao biti ugodan, pa nemojte prevesti previše pritiska na sebe. Ako možete, usredotočite se na fizičke osjećaje koje osjećate i zadovoljstvo koje pružate i primate.

Još jedan koristan savjet je usredotočiti se na svoje disanje. Uzimanje dubokog, sporog daha može vam pomoći da se opustite i ostanete u trenutku.

Na kraju, obavezno komunicirajte sa svojim partnerom. Ako se osjećate ometano ili izgubljeno u mislima, obavijestite ih kako biste se mogli usredotočiti na uživanje.

Kako mogu pripremiti svoj um za seks?

Na ovo pitanje nema odgovora, jer će različiti ljudi imati različite stvari koje im pomažu da se raspolože za seks. Međutim, neki opći savjeti koji mogu pomoći uključuju: usredotočenje na pozitivna seksualna iskustva iz prošlosti, postavljanje raspoloženja s stvarima poput glazbe, svijeća ili masaže i stupanja u kontakt sa svojim tijelom dodirivanjem sebe na način koji se osjeća ugodno. Uz to, može biti korisno komunicirati s partnerom o tome što vas uključuje i doći na istu stranicu o kakvom seksu želite imati.

Zašto se ne mogu koncentrirati dok imam seks?

Može biti mnogo razloga zbog kojih bi se netko mogao teško koncentrirati dok se seks seksa. To bi moglo biti posljedica tjeskobe ili živaca, jer seks može biti vrlo intimno i ranjivo iskustvo. To bi moglo biti i zbog ometanja u okolini, poput buke ili svjetlosti. Ili bi to moglo biti zbog nedostatka interesa za same seksualne aktivnosti. Ako netko nije u potpunosti uzbuđen ili angažiran u onome što se događa, može biti teško usredotočiti se i uživati u iskustvu. Mnogo je stvari koje mogu pomoći u poboljšanju koncentracije tijekom seksa, poput postavljanja raspoloženja svijećama ili mekom glazbom, usredotočenosti na fizičke senzacije i komunikacije s partnerom.

Kako mogu biti mentalno prisutan tijekom seksa?

Prvi korak je biti svjestan svojih misli i osjećaja tijekom seksa. Ako vam um luta, nježno ga vratite u sadašnji trenutak. Usredotočite se na svoja osjetila i fizičke osjećaje koje doživljavate. Obratite pažnju na svog partnera i vezu koju dijelite. Budite prisutni u trenutku i uživajte u iskustvu.

Zašto prevladam tijekom seksa?

Moglo bi biti nekoliko razloga zbog kojih ste nadmislili tijekom seksa. Jedna je mogućnost da ste samosvjesni u svom tijelu ili izvedbi. To vas može dovesti do preispitivanja svake sitnice koje radite, što zauzvrat može učiniti seks manje ugodnim. Druga je mogućnost da se brinete za trudnoću ili ugovarate seksualno prenesenu infekciju (STI). To također može uzrokovati da prevladate svaki korak seksualnog susreta. Ako je bilo koji od ovih slučajeva, moglo bi vam pomoći razgovarati s partnerom o vašim brigama. Ovo vam može pomoći da se osjećate ugodnije i prisutno tijekom seksa. Konačno, također je moguće da jednostavno imate puno na umu i da je seks vrijeme kada se možete usredotočiti na nešto drugo. Ako je to slučaj, pokušajte se usredotočiti na fizičke senzacije i zadovoljstvo koje doživljavate i pustite da vaš um luta kako treba.

Koliko dugo može ostati momak bez seksa?

Na ovo pitanje nema odgovora jer se može razlikovati od osobe do osobe. Neki će muškarci moći bez seksa bez ikakvih problema bez seksa, dok drugi mogu početi imati problema nakon samo nekoliko dana ili tjedana. Postoji nekoliko čimbenika koji mogu utjecati na to koliko dugo muškarac može proći bez seksa, uključujući njegovu dob, zdravlje i libido.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj