Kako se raspoložiti kad vam se ne osjeća

Kako se raspoložiti kad vam se ne osjeća:

Prvo i najvažnije, važno je utvrditi zašto niste raspoloženi. To može biti bilo što, od stresa do umora. Nakon što utvrdite razlog, tada možete poduzeti korake za ispravljanje situacije. Na primjer, ako ste pod stresom, pokušajte i odvojite malo vremena da se opustite. Ako ste umorni, obavezno se naspavajte.

Nakon što utvrdite razlog zašto niste raspoloženi, tada možete početi poduzeti korake da biste se raspoložili. To može biti bilo što od slušanja glazbe koja vas opušta, do toplog kupke. Važno je pronaći nešto što vam odgovara i u čemu uživate.

Nakon što pronađete nešto što vas opušta i raspoloži, tada je važno usredotočiti se na pozitivno. To može biti bilo što, od razmišljanja o nedavnom sretnom sjećanju, do usredotočenosti na stvari kojima se radujete u budućnosti. Važno je usredotočiti se na dobro, jer će to pomoći povećati vaše cjelokupno raspoloženje.

Zaključno, važno je zapamtiti da su svi različiti i da ono što djeluje za jednu osobu možda neće raditi za drugu. Međutim, ako slijedite gore navedene korake, trebalo bi vam lakše biti raspoložen kad vam se ne osjeća.

Ne mogu se uključiti?

Može biti mnogo razloga zašto se netko možda neće moći uključiti. To bi moglo biti fizičko pitanje, poput niskog libida ili nuspojave lijekova. To bi moglo biti i mentalno pitanje, poput anksioznosti ili depresije. Ako imate problema s uključivanjem, važno je razgovarati sa svojim liječnikom ili seksualnim terapeutom kako biste saznali što bi moglo uzrokovati problem.

Što znači da ne budete raspoloženi?

Kad osoba kaže da “nisu raspoloženi”, to obično znači da se ne osjećaju osobito sretno ili zainteresirani da išta rade. Možda se osjećaju umorno, tužno ili jednostavno ne baš oduševljeni bilo čim.

Kako se prirodno mogu raspoložiti?

Ne postoji odgovor na jedno pitanje na ovo pitanje, jer različiti ljudi mogu pronaći različite stvari koje će im biti od pomoći u njihovom raspoloženju. Međutim, neki opći savjeti koji mogu biti od pomoći uključuju:

– provođenje vremena u prirodi

– Slušajući smirujuću glazbu

– prakticiranje meditacije ili pažljivosti

– provodeći vrijeme s voljenim osobama

– Vježbanje joge ili drugog oblika vježbanja

– bavljenje aktivnostima koje vas čine sretnima

U konačnici, važno je pronaći ono što vam najbolje odgovara u smislu ulazak u raspoloženje prirodno. Eksperimentirajte s različitim stvarima i vidite što vam pomaže da se opustite i osjećate više u trenutku.

Je li u redu biti dobro raspoložen?

Apsolutno je u redu da ne budem dobro raspoložen! U stvari, sasvim je normalno ponekad se osjećati dolje ili ljuto. Svi prolaze kroz razdoblja osjećaja plave. Važno je prepoznati kada vaše raspoloženje utječe na vašu sposobnost funkcioniranja u svakodnevnom životu. Ako vam je teško koncentrirati se na poslu ili se povlačite iz prijatelja i obitelji, možda je vrijeme da potražite profesionalnu pomoć.

Je li normalno da nije raspoložen?

Nije neobično imati dane (ili čak razdoblja) gdje se ne osjećate baš seksualno. Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na vaš spolni nagon, uključujući stres, umor, hormonske promjene, pitanja odnosa i lijekove. Ako ste zabrinuti zbog nedostatka seksualne želje, razgovarajte sa svojim liječnikom ili terapeutom. Oni vam mogu pomoći da prepoznate sve potencijalne temeljne uzroke i razvijete plan koji će vam pomoći da pojačate svoj libido.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj