Kako preokrenuti preuranjenu ejakulaciju

Izraz “kako preokrenuti preuranjenu ejakulaciju” odnosi se na seksualnu disfunkciju koju karakterizira nesposobnost muškarca da kontrolira svoju ejakulaciju tijekom seksualnog odnosa. To često može dovesti do frustracije i sramote za oba partnera. Na raspolaganju su brojne tehnike i tretmani koji mogu pomoći muškarcima da prevladaju ovaj problem. Uz pravilno liječenje, većina muškaraca može povratiti kontrolu nad njihovom ejakulacijom i uživati u zadovoljavajućem seksualnom iskustvu.

Kako prirodno mogu izliječiti preuranjenu ejakulaciju?

Nažalost, nema odgovora na ovo pitanje. Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti koje bi mogle pomoći u poboljšanju situacije.

Prije svega, važno je shvatiti da je preuranjena ejakulacija (PE) vrlo čest problem. U stvari, procjenjuje se da će 1 od 3 muškarca u nekom trenutku svog života doživjeti PE.

Postoji nekoliko različitih uzroka PE, a često je kombinacija faktora koji doprinose problemu.

Neki od najčešćih uzroka PE uključuju:

-Učinkovita anksioznost: Ovo je jedan od najčešćih uzroka PE. Ako ste zabrinuti zbog svog seksualnog učinka, vjerojatnije je da ćete prerano ejakulirati.

-Erektilna disfunkcija: Ako imate poteškoća u dobivanju ili održavanju erekcije, vjerojatnije je da ćete prerano ejakulirati.

-Zdravstveni problemi: Određena zdravstvena stanja, poput problema sa štitnjačom, dijabetesa i problema s prostatom, mogu pridonijeti PE.

-Lijekovi: Neki lijekovi, poput antidepresiva, mogu uzrokovati PE.

-Ostali psihološki čimbenici: stres, anksioznost i depresija mogu svi pridonijeti PE.

Za PE je dostupno nekoliko različitih mogućnosti liječenja. Međutim, važno je zapamtiti da ono što djeluje za jednu osobu možda neće raditi za drugu.

Neki od najčešćih tretmana PE uključuju:

-Savjetovanje ili seksualna terapija:

Što vas prirodno čini duže?

Ne postoji siguran odgovor na ovo pitanje, jer su svi drugačiji. Međutim, neke stvari koje mogu pomoći uključuju tehnike opuštanja, usredotočenje na ugodne senzacije i izbjegavanje stvari koje mogu uzrokovati anksioznost performansi. Eksperimentiranje s različitim položajima i brzinama također može biti od pomoći. Ako se još uvijek borite, na raspolaganju su proizvodi koji mogu pomoći u povećanju izdržljivosti.

Koji je glavni uzrok preuranjene ejakulacije?

Ne postoji niti jedan glavni uzrok za preuranjenu ejakulaciju. Umjesto toga, postoje razni psihološki i fizički čimbenici koji mogu pridonijeti ovom problemu. Za neke muškarce tjeskoba zbog seksualnih performansi može biti glavni uzrok preuranjene ejakulacije. Drugi mogu imati temeljna zdravstvena stanja koja doprinose problemu. I drugi su možda naučili rano u životu da bi seks povezali s brzim oslobađanjem, što kasnije može dovesti do prerane ejakulacije.

Koji je najbrži način da traje duže?

Ne postoji niti jedan odgovor na ovo pitanje jer će različiti muškarci imati različita polazišta i različito će odgovoriti na različite tehnike. Međutim, postoje neki opći savjeti koji mogu pomoći većini muškaraca da duže traju u krevetu:

1. Započnite češće masturbiranjem. Ovo će vam pomoći da se više upoznate sa vlastitim seksualnim odgovorom i kontrolirate svoj orgazam.

2. Kad ste spremni imati seks s partnerom, upotrijebite kondom. To će pomoći smanjiti osjećaj i pomoći vam da duže traje.

3. U početku polako uzimajte stvari. Ne pokušavajte požuriti kroz seksualno iskustvo kako biste postigli orgazam. Umjesto toga, usredotočite se na uživanje u senzacijama i intimnosti s partnerom.

4. Isprobajte različite vrste stimulacije. Eksperimentirajte s različitim načinima dodirivanja i stimuliranja svog partnera da vidite što dovodi do najdovoljnog iskustva za vas oboje.

5. Ako se osjećate da se približite orgazmu, zaustavite svu seksualnu aktivnost i dopustite sebi da se smirite. Nakon što ste povratili kontrolu, možete nastaviti.

6. Razgovarajte sa svojim partnerom o svojim brigama. Rasprava o problemu otvoreno može pomoći u smanjenju bilo kakve anksioznosti performansi i omogućiti vam da se usredotočite na uživanje u seksu.

7. Potražite stručnu pomoć ako se još uvijek borite za kontrolu orgazma. Seksualni terapeut ili savjetnik može vam pružiti daljnje tehnike i podršku.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj