Kako ne zatrudnjeti s kondomom

Kako ne zatrudnjeti kondomom:

Upotreba kondoma pouzdan je način za sprečavanje trudnoće. Međutim, postoje neke stvari koje treba imati na umu kako bi se osiguralo da se oni koriste pravilno i učinkovito. Evo nekoliko savjeta kako ne zatrudnjeti s kondomom:

1. Provjerite je li kondom pravilno stavljen. Kondom treba valjati sve do uspravnog penisa, ne ostavljajući prostor na vrhu.

2. Upotrijebite mazivo na bazi vode s kondomom kako biste smanjili trenje i povećali njegovu učinkovitost.

3. Prije upotrebe provjerite datum isteka na pakiranju kondoma.

4. Spremite kondome na hladnom, suhom mjestu.

5. Ne koristite kondom više od jednom.

6. Pravilno odložite kondom nakon uporabe.

7. Ako se kondom probije tijekom seksa, odmah se zaustavite i zamijenite novim.

8. Nabavite redovne preglede kako biste osigurali da ste zdravi i da provjerite ima li seksualno prenosivih bolesti.

Može li sperma i dalje proći kroz kondom?

Da, sperma još uvijek može proći kroz kondom. Međutim, šanse za to se događaju vrlo su niske. Kondom djeluje kao prepreka kako bi se spriječilo da sperma dođe do jajeta. Ako se kondom pravilno koristi, vrlo je učinkovit u sprečavanju trudnoće.

Je li moguće zatrudnjeti dok koristite kondome?

Da, moguće je zatrudnjeti dok koristite kondome. Međutim, kada se pravilno koriste, kondomi su vrlo učinkovita metoda kontrole rađanja i uvelike smanjuju rizik od trudnoće.

Trebam li se izvući kondomom?

Ne postoji niti jedan konačan odgovor na ovo pitanje. Neki vjeruju da je uvijek najsigurnije izvući se s kondomom, dok drugi vjeruju da je to potrebno samo ako se kondom slomi. U konačnici, na svakom pojedincu je da odluči što smatra da je najbolje za njih.

Kako znati je li sperma u vama?

Ako je sperma u vagini, postoji šansa da se trudnoća može dogoditi. Najbolji način da saznate je li sperma u vagini jest ispit zdjelice. Pregled zdjelice je kada pružatelj zdravstvene zaštite ubacuje dva rukavica u vaginu i provjerava prisutnost sperme.

Koji su kondomi najsigurniji?

Kondomi koji se smatraju najsigurnijim su oni koji su izrađeni od lateksa. Postoje i kondomi koji su napravljeni od poliuretana, ali utvrđeno je da su manje učinkoviti u sprečavanju prijenosa SPD -a.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj