Kako ejakulacija

Ejakulacija je protjerivanje sjemena iz tijela. To je posljednja faza muškog seksualnog odgovora i rezultira oslobađanjem seksualne napetosti. Ejakulacija se događa kada mišići penisa ugovaraju i prisiljavaju sjeme kroz uretre i iz tijela.

Što pokreće ejakulaciju?

Proces ejakulacije pokreće složena interakcija između živčanog sustava i hormona. Kada se dogodi seksualna stimulacija ili uzbuđenje, živci u penisu šalju signale u mozak. Mozak tada oslobađa hormon zvan oksitocin, zbog čega se mišići u penisu ugovaraju. Ova kontrakcija prisiljava sjeme, koju proizvode prostata i druge žlijezde, protjeran kroz uretre.

Kako mogu dobiti dobru ejakulaciju?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste osigurali dobru ejakulaciju. Prvo, provjerite jeste li dovoljno uzbuđeni. Ako niste dovoljno uzbuđeni, možda nećete proizvesti dovoljno sjemena ili vaše sjeme možda neće biti dobre kvalitete. Drugo, koristite dobro mazivo. To će pomoći smanjiti trenje i povećati zadovoljstvo. Treće, obavezno koristite prave udarce i tehnike. Eksperimentirajte i pronađite ono što vam najbolje odgovara. Napokon, opustite se i uživajte. Što ste opušteniji, to će biti bolji ejakulacija.

Možemo li raditi ejakulaciju svakodnevno?

Da, možete ejakulirati svakodnevno ako želite. Međutim, ne postoje medicinski dokazi koji bi sugerirali da je to potrebno ili korisno na bilo koji način. U stvari, neki stručnjaci vjeruju da previše ejakulacije zapravo može biti štetna za vaše zdravlje.

Koliko je dobra ejakulacija?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer svi doživljavaju različite razine zadovoljstva i zadovoljstva od ejakulacije. Međutim, mnogi ljudi izvještavaju da se osjećaju najviše zadovoljnim kad se ejakuliraju nakon dugotrajnog razdoblja seksualnog uzbuđenja, što može trajati bilo gdje od nekoliko minuta do nekoliko sati. Općenito, što duže razdoblje uzbuđenja, orgazam će biti intenzivniji. Stoga, ako želite maksimizirati svoje zadovoljstvo, možda biste htjeli pokušati produžiti svoje seksualno uzbuđenje što je duže moguće prije nego što dopustite sebi da ejakulirate.

Povećava li se mlijeko broji sperme?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer ne postoje znanstveni dokazi koji bi sugerirali da mlijeko ima izravan učinak na broj sperme. Međutim, neki stručnjaci vjeruju da mlijeko može imati neizravne učinke na broj spermija pružajući hranjive tvari koje su ključne za proizvodnju sperme, poput vitamina D i kalcija. Uz to, pokazalo se da mlijeko ima pozitivne učinke na cjelokupno zdravlje, što može neizravno utjecati na broj sperme. Stoga, iako nema konačnog odgovora, mlijeko može imati neke korisne učinke na broj sperme.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj