Kako doći do stidnih ušiju

Pubične uši, poznate i kao rakovi, mali su parazitski insekti koji žive u stidne kose i tamo polažu svoja jaja. Obično se šire seksualnim kontaktom i mogu uzrokovati svrbež i crvenilo u zahvaćenom području. Liječenje obično uključuje šampon uši bez recepta.

Koja su 3 simptoma stidne uši?

Pubične uši su sitni insekti koji žive u stidne kose ljudi. Poznati su i kao “rakovi” zbog izgleda nalik na rakove. Pubične uši nisu opasne i ne uzrokuju ozbiljne medicinske probleme. Međutim, mogu biti vrlo neugodni i svrbež. Najčešći simptomi stidne uši su:

1. Intenzivno svrbež na području stidne jame.

2. Mali, crveni izbočini na koži u području stidne stidne.

3. Vidljive uši na stidnoj kosi.

Možete li dobiti stidne uši s toaletnog sjedala?

Ne, ne možete dobiti stidne uši iz WC -a. Pubične uši obično se šire seksualnim kontaktom, pa je malo vjerojatno da biste ih ugovorili iz WC -a. Međutim, uvijek je moguće zaraziti infekciju od kontakta s kontaminiranim površinama, pa je važno vježbati dobru higijenu i oprati ruke nakon korištenja WC -a.

Možete li nasumično dobiti stidne uši?

Moguće je nasumično dobiti stidne uši, ali nije uobičajeno. Pubične uši najčešće se šire seksualnim kontaktom, pa su vjerojatnije da će ih ljudi koji su seksualno aktivni. Međutim, stidne uši mogu se širiti i kroz bliski kontakt s nekim tko ih ima, poput dijeljenja kreveta ili ručnika.

Kako mogu znati imam li stidne uši?

Tri su glavna načina da kažete imate li stidne uši:

1) Svrab u genitalnom području

2) Pronalaženje ušiju ili njihovih jaja (nits) na vašoj stidnoj kosi

3) Pronalaženje ušiju ili njihovih jaja (nits) na donjem rublju ili posteljini

Ako imate stidne uši, vjerojatno ćete doživjeti svrbež u genitalnom području. To je zato što se uši hrane krvlju, a njihovi zalogaji mogu uzrokovati iritaciju. Na koži možete primijetiti i male crvene izbočine.

Ako sumnjate da imate stidne uši, trebali biste provjeriti uši ili njihova jaja (NITS) u ušima ili njihovim jajima (NITS). Uši su mali, smeđi insekti koji se brzo kreću. Nits su mala, bijela jaja koja su pričvršćena na osovinu kose. Često se griješe zbog peruti.

Ako na vašoj stidne kose pronađete uši ili gimove, trebali biste provjeriti i donje rublje i posteljinu. To je zato što se uši mogu lako proširiti od osobe na osobu kroz bliski kontakt.

Ako mislite da možda imate stidne uši, trebali biste vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite za dijagnozu i liječenje.

Je li stidne uši i STD?

Da, stidne uši smatraju se SPD -om. Uši se obično šire seksualnim kontaktom, iako se mogu širiti i dijeljenjem odjeće ili posteljine. Uši mogu uzrokovati svrbež i iritaciju, a ponekad mogu dovesti do sekundarnih infekcija. Liječenje stidnih ušiju obično uključuje korištenje posebnog šampona ili vrhnja koji ubija uši.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj