Kako dobiti rakove std

Rakovi STD (spolno prenosiva bolest) je zarazna infekcija koja se prenosi s jedne osobe na drugu putem seksualnog kontakta. Najčešći simptom rakova STD je svrbež osip na genitalijama, području stidne stidne ili unutarnjih bedara. Osip uzrokuju sitni insekti koji se nazivaju stidne uši, koji su otprilike veličine pinhead. Pubične uši pričvršćuju se na stidnu kosu i hrane se krvlju. Oni se mogu naći i na drugim dijelovima tijela, poput trepavica, obrva i dlake ispod pazuha. Ako se ne liječe, stidne uši mogu uzrokovati jake svrbež, iritaciju, pa čak i sekundarne infekcije.

Jesu li rakovi STD izlječivi?

Da, rakovi su izlječivi. Najčešći tretman rakova je nanošenje lijeka ili losiona na zahvaćeno područje. Ovo će ubiti rakove i njihova jaja. Možda ćete trebati i tečaj oralnih antibiotika kako biste očistili infekciju.

Kako znati imate li rakove std?

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete znati imate li rakove SPD. Najčešći način je imati osjećaj svrbeža ili spaljivanja u vašem genitalnom području. To obično prati mali, crveni izbočini ili mjehurići na istom području. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je što prije posjetiti liječnika kako bi se testirao. Drugi način da znate imate li rakove STD je potražiti jaja u svojoj stičnoj kosi. Ta su jaja obično mala i bijela, a pričvrstit će se na pojedinačne dlake. Ako vidite bilo koja jaja u vašoj stičnoj kosi, važno je vidjeti liječnika koji će se testirati.

Koliko dugo traju rakovi STD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući vrstu SPD -a, cjelokupno zdravlje pojedinca i specifični režim liječenja. Međutim, općenito, većina SPD -a može se učinkovito liječiti odgovarajućom medicinskom skrbi i na kraju će nestati.

Možete li dobiti rakove iz posteljine?

Malo je vjerojatno da biste dobili rakove iz posteljine. Rakovi, poznati i kao stidne uši, obično se šire seksualnim kontaktom. Također se mogu širiti dijeljenjem odjeće ili posteljine koju je koristio netko tko ima rakove. Ako imate rakove, možda ćete primijetiti male bube u tamnoj boji u svojoj stidnoj kosi. Možda ćete imati svrbež, crvenilo i iritaciju u zahvaćenom području. Ako mislite da možda imate rakove, trebali biste posjetiti liječnika za dijagnozu i liječenje.

Kako spriječiti rakove STD?

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete spriječiti rakove STD, poznate i kao Pubic uši. Najčešća metoda je korištenje šampona ušiju, koji se može kupiti preko pulta u većini ljekarni. Morat ćete pažljivo slijediti upute na boci kako biste ubili uši i njihova jaja.

Drugi način da se spriječe rakovi za prenosive bolesti je izbjegavanje kontakta s nekim tko ih ima. To znači ne dijeliti odjeću, ručnike ili posteljinu s nekim tko ima rakove i izbjegavanje seksualnog kontakta s nekim tko ih ima. Ako mislite da ste možda bili izloženi rakovima, trebali biste što prije posjetiti liječnika i liječiti se.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj