Kako djevojka može dobiti klamidiju

Klamidija je spolno prenosina infekcija koja može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme i kod muškaraca i kod žena. To je uzrokovano bakterijama Chlamydia trachomatis i obično se širi seksualnim kontaktom sa zaraženom osobom. Klamidija se može prenijeti s jedne osobe na drugu putem vaginalnog, analnog ili oralnog seksa. Također se može prenijeti od trudnice do svoje bebe tijekom porođaja.

Klamidija je vrlo česta infekcija, posebno među mladima. U stvari, to je najčešće prijavljeno seksualno prenesena infekcija u Sjedinjenim Državama. Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), više od 1.U Sjedinjenim Državama prijavljeno je 7 milijuna slučajeva klamidije u 2017. godini.

Ako se ne liječi, klamidija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. U žena to može dovesti do zdjelične upalne bolesti, što može uzrokovati neplodnost. Kod muškaraca to može uzrokovati upalu testisa, što može dovesti do neplodnosti. Klamidija također može uzrokovati ektopične trudnoće, koje su trudnoće koje se javljaju izvan maternice.

Ako mislite da ste bili izloženi klamidiji, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite i testirati se. Klamidija je izlječiva infekcija, ali mora se liječiti antibioticima.

Što se događa kad djevojka ima klamidiju?

Ako djevojka ima klamidiju, to je bakterijska infekcija koja se može prenijeti seksualnim partnerima. Klamidija je najčešća seksualno prenosiva bolest (STD) u Sjedinjenim Državama. Klamidija se obično širi nezaštićenim vaginalnim, analnim ili oralnim seksom. Također se može prenijeti od zaražene majke na njezino dijete tijekom porođaja. Klamidija može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost, ako se ne liječi.

Može li klamidija doći bez varanja?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer u velikoj mjeri ovisi o situaciji i seksualnoj povijesti pojedinca. Međutim, općenito je prihvaćeno da se klamidija najčešće ugovara kroz seksualni odnos sa zaraženim partnerom. Stoga, ako je pojedinac imao nezaštićen seks s više partnera ili je imao seks s partnerom koji je imao više seksualnih partnera, veća je šansa da su možda ugovorili klamidiju bez varanja.

Kako je započela klamidija?

Klamidija je spolno prenosina infekcija koju uzrokuje bakterija Chlamydia trachomatis. To je najčešća bakterijska seksualno prenosina infekcija u Sjedinjenim Državama i može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući neplodnost. Klamidija se obično širi nezaštićenim vaginalnim, analnim ili oralnim seksom. Također se može prenijeti od zaražene majke na njezino dijete tijekom porođaja.

Koliko dugo možete nositi klamidiju?

Klamidija je bakterijska infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom. Razdoblje inkubacije za klamidiju obično je 7-21 dana. To znači da može potrajati do tri tjedna da se simptomi pojave nakon izlaganja bakterijama. Međutim, neki ljudi možda nikada neće osjetiti nikakve simptome.

Ako se pojave simptomi, mogu se kretati od blage do teške i uključivati:

-Osjećaj pečenja pri mokrenju

-Otpuštenje iz penisa ili vagine

-Bolni ili natečeni testisi

-Bolni ili natečeni testisi

-Bolovi u donjem trbuhu

Ako se ne liječi, klamidija može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, poput neplodnosti, zdjelične upalne bolesti i ektopične trudnoće.

Liječenje klamidije obično je tijek antibiotika. Važno je dovršiti cijeli tijek antibiotika, čak i ako simptomi nestanu, kako bi se osiguralo da je infekcija potpuno iskorijenjena.

Možete li dobiti klamidiju ako ga nemaju niti jedan partner?

Klamidija je bakterijska infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom. Moguće je da oba partnera imaju klamidiju, a da to ne znaju, jer infekcija može biti asimptomatska. Ako je jedan partner zaražen i ne prima liječenje, može zaraziti svog partnera seksualnim kontaktom. Također je moguće dobiti klamidiju iz kontakta sa zaraženim tjelesnim tekućinama, poput dijeljenja seksualnih igračaka.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj