Je li mazivo sigurno dok je trudna

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o određenim sastojcima maziva u pitanju. Međutim, kao općenito, maziva na bazi vode smatraju se sigurnim za upotrebu tijekom trudnoće, dok maziva na bazi nafte nisu. To je zato što maziva na bazi nafte mogu potencijalno poremetiti osjetljivu ravnotežu vaginalnog ekosustava, što može dovesti do infekcija. Ako niste sigurni u određeno mazivo, uvijek je najbolje konzultirati se sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite prije nego što ga koristite.

Što mogu koristiti umjesto maziva tijekom trudnoće?

Postoji nekoliko mogućnosti za mazivo tijekom trudnoće. Neki radije koriste kokosovo ulje, koje se može naći u većini trgovina prehrambenih proizvoda. Ostale mogućnosti uključuju maslinovo ulje, ulje grožđa ili bilo koju drugu vrstu laganog ulja. Ako koristite mazivo na bazi vode, provjerite je li bez glicerina kako biste izbjegli bilo kakvu potencijalnu iritaciju.

Što ne bi trebalo biti u mazivu?

Nekoliko je stvari koje ne bi trebale biti u mazivu, jer mogu uzrokovati iritaciju, alergijske reakcije ili druge probleme. To uključuje:

1. Glicerin: Ovo je šećerni alkohol koji može uzrokovati iritaciju vaginalne i kvasce.

2. Parabens: To su sintetički konzervansi koji mogu poremetiti hormone i uzrokovati iritaciju kože.

3. Naftni žele: Ovo je nusprodukt rafiniranja nafte koji može zarobiti bakterije i povećati rizik od infekcije.

4. Umjetne boje i mirisi: Oni mogu uzrokovati alergijske reakcije ili iritaciju kože.

Je li mazivo sigurno ući unutra?

Mazivo je sigurno ući u tijelo sve dok se na bazi vode. Maziva na bazi vode sigurno su za upotrebu s kondomima i seksualnim igračkama i neće izazvati iritaciju. Međutim, maziva na bazi ulja mogu razbiti kondome lateksa i izazvati iritaciju.

Mogu li koristiti silikon maziv tijekom trudnoće?

Da, silikonska maziva je općenito sigurna za upotrebu tijekom trudnoće. Međutim, važno je prvo provjeriti kod svog liječnika ili primalje, jer oni mogu imati posebne preporuke za vas. Općenito, silikonska maziva je dobra opcija za trudnoću jer je hipoalergena i ne sadrži potencijalne štetne kemikalije.

Je li maziv siguran u 38 tjedana trudna?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer ovisi o sastojcima dotičnog maziva i trudnoći pojedinca. Neka maziva nisu sigurna za upotrebu tijekom trudnoće, pa je uvijek najbolje provjeriti kod liječnika ili babice prije nego što koristite bilo koju tijekom trudnoće.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj