Je li borna kiselina dobra za infekcije kvasca

Borna kiselina je prirodni spoj koji ima antifungalna i antiseptička svojstva. Obično se koristi za liječenje infekcija vaginalnih kvasca, a također je učinkovit u odnosu na druge vrste gljivica. Kada se koristi vaginalno, borna kiselina se ubacuje u vaginu s aplikatorom ili supozitorijom. Važno je pažljivo slijediti upute na paketu kako biste izbjegli iritaciju.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Ne postoje znanstveni dokazi koji bi sugerirali da borna kiselina ima utjecaja na tjelesni miris. Međutim, neki vjeruju da borna kiselina može pomoći u smanjenju mirisa tijela održavajući kožu suhom i upijajući znoj.

Pomaže li borna kiselina odmah?

Borna kiselina je slaba kiselina koja se obično koristi kao antiseptički i insekticid. Kada se koristi kao antiseptik, može pomoći odmah ubiti bakterije i druge mikroorganizme na koži. Kada se koristi kao insekticid, može pomoći ubijanju insekata poput mrava, žohara i srebrnih riba.

Kada ne biste trebali koristiti čepiće za borovu kiselinu?

Suppiritoriji borne kiseline ne bi se trebali koristiti ako ste trudni, dojite ili imate bilo kakve otvorene rane u ili oko vaše vagine. Ako imate bilo koja druga medicinska stanja, obratite se svom liječniku prije nego što koristite supponitoriju borne kiseline.

Može li borna kiselina pogoršati infekciju kvasca?

Borna kiselina je prirodna tvar koja ima antifungalna i antiseptička svojstva. Često se koristi za liječenje infekcija vaginalnih kvasca. Međutim, neke studije sugeriraju da borna kiselina zapravo može pogoršati infekcije kvasca. To je zato što borna kiselina može ubiti i dobre i loše bakterije u vagini, što može poremetiti normalnu ravnotežu bakterija i kvasca. To može dovesti do prekomjernog rasta kvasca, što tada može uzrokovati infekciju kvasca. Ako razmišljate o korištenju borne kiseline za liječenje infekcije kvasca, važno je prvo razgovarati sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni da je to pravi tretman za vas.

Što čini borna kiselina vašem vagu?

Borna kiselina je prirodno antifungalno i antibakterijsko sredstvo. Kad se nanese na vaginu, može pomoći ubiti štetne bakterije i kvasac. To može pomoći u sprječavanju i liječenju bakterijske vaginoze i infekcija kvasca. Uz to, borna kiselina može pomoći u umirujući svrbež i iritaciju.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj