Ispust iz supsitorija borne kiseline

Ispust iz supsitorija borne kiseline obično je bijela, kredena tvar koja se izlučuje iz vagine. Ovo pražnjenje često prati snažan, riblji miris. Otpuštanje može biti popraćeno svrbežom, spaljivanjem ili drugom iritacijom.

Kako izgleda iscjedak nakon borne kiseline?

Borna kiselina je bijela, praškasta tvar koja se obično koristi kao antifungalno sredstvo. Kada se pomiješa s vodom, tvori bistru, bezbojnu otopinu. Nakon nanošenja borna kiselina će se osušiti i formirati bijeli, praškasti ostatak. Ovaj se ostatak može ukloniti vlažnom krpom ili četkom.

Je pražnjenje nakon normalne borne kiseline?

Borna kiselina je uobičajeni sastojak u mnogim vaginalnim kreme i čepićima. Dostupan je i bez recepta. Borna kiselina se uglavnom smatra sigurnom za većinu ljudi. Međutim, postoji nekoliko potencijalnih nuspojava koje biste trebali biti svjesni.

Normalno je iskusiti pražnjenje nakon korištenja borne kiseline. To obično nije razlog za zabrinutost. Međutim, ako je pražnjenje prekomjerno, smrdljivo ili u pratnji drugih simptoma, poput svrbeža ili pečenja, trebali biste posjetiti svog liječnika. To bi mogli biti znakovi vaginalne infekcije.

Ako osjetite bilo kakve teške nuspojave, poput poteškoća u disanju ili gutanju, oteklina lica, usana ili jezika ili košnica, trebali biste potražiti neposrednu medicinsku pomoć. To bi mogli biti znakovi alergijske reakcije.

Izvlači li borna kiselina infekciju?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer su na toj temi dostupni ograničeni znanstveni dokazi. Međutim, neki vjeruju da borna kiselina može pomoći izvući infekciju izvlačeći gnoj i krhotine s zahvaćenog područja. Uz to, borna kiselina ima antiseptička i protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju veličine infekcije.

Da li supozitori uzrokuju pražnjenje?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer može varirati od osobe do osobe. Neki ljudi mogu doživjeti malu količinu pražnjenja nakon korištenja supozitorija, dok drugi uopće ne mogu primijetiti otpuštanje. Također je moguće da osoba može doživjeti ispuštanje samo kad prvi put koristi supozitorij i da će se ovaj iscjedak u potpunosti smanjiti ili nestati s naknadnom uporabom.

Koliko dugo traje borna kiselina da bi izliječila bv?

Borna kiselina je prirodna tvar koja ima antifungalna i antibakterijska svojstva. Obično se koristi za liječenje infekcija kvasca i bakterijske vaginoze (BV). Ne postoji konačan odgovor koliko dugo borna kiselina treba za izliječenje BV -a, jer svaka osoba može drugačije reagirati na liječenje. Međutim, općenito se preporučuje da se borna kiselina koristi 3-7 dana, ovisno o težini infekcije.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj