HPV Wart on Anus

HPV bradavica na anusu je vrsta rasta koja se može dogoditi na analnom području zbog infekcije ljudskim papiloma virusom (HPV). Ovaj virus je spolno prenosina infekcija (STI) koja može uzrokovati formiranje bradavica na koži. HPV bradavice mogu se pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, ali najčešće su na genitalijama i anusu.

HPV bradavice su obično male, u boji mesnate boje. Mogu biti podignuti ili ravni, a mogu se pojaviti pojedinačno ili u skupinama. HPV bradavice nisu bolne, ali mogu biti svrbež i neugodno. U nekim slučajevima, bradavice HPV -a mogu uzrokovati krvarenje ili bol tijekom pokreta crijeva.

Nema lijeka za HPV, ali virus obično s vremenom odlazi sama. Liječenje bradavica HPV-a može uključivati kreme bez recepta ili masti, lijekove na recept ili operaciju.

Što uzrokuje bradavice u blizini Anusa?

Postoji mnogo mogućih uzroka bradavica u blizini anusa. Jedna je mogućnost da bradavice uzrokuju ljudski papiloma virus (HPV), što je virus koji može uzrokovati bradavice. HPV se često širi seksualnim kontaktom, pa je moguće da su bradavice u blizini anusa rezultat seksualne aktivnosti. Druga je mogućnost da su bradavice rezultat analne traume kože, poput analnog seksa ili od grebanja analnog područja. Također je moguće da su bradavice rezultat stanja kože poput psorijaze ili ekcema. Ako ste zabrinuti zbog bradavica u blizini vašeg anusa, trebali biste vidjeti liječnika ili drugog pružatelja zdravstvene zaštite kako biste ih pregledali i utvrdili uzrok.

Kako postupate s HPV bradavicama na anusu?

Postoji nekoliko različitih načina za liječenje bradavica HPV -a na anusu. Jedna je mogućnost koristiti aktualnu kremu ili mast koja se primjenjuje izravno na bradavicu. To se može učiniti kod kuće ili pružatelja zdravstvene zaštite.

Druga je mogućnost da se bradavica ukloni pružatelj zdravstvene zaštite. To se može učiniti smrzavanjem, spaljivanjem ili operacijom.

Također je važno vježbati dobru higijenu i izbjeći seksualni kontakt dok je bradavica prisutna kako bi se spriječilo širenje virusa.

Koliko dugo traju bradavice HPV -a?

Ne postoji određeni odgovor na ovo pitanje jer trajanje bradavica HPV -a varira od osobe do osobe. Međutim, općenito, bradavice HPV -a imaju tendenciju trajanja nekoliko mjeseci ili čak godina. U nekim slučajevima, bradavice HPV -a mogu sami nestati bez ikakvog liječenja, dok u drugim slučajevima mogu zahtijevati medicinsko liječenje kako bi se uklonili.

Kako možete znati je li bradavica HPV?

Ne postoji siguran način da se kaže je li bradavica uzrokovana HPV -om. HPV je vrlo čest virus i bradavice su čest simptom virusa, ali nisu sve bradavice uzrokovane HPV -om. Ako imate bradavicu, vaš liječnik će je moći testirati na prisutnost HPV -a, ali to nije uvijek točno.

Kako znati imate li HPV u svom anusu?

Ne postoji siguran način da znate imate li HPV u svom anusu, a da se ne testirate na to. Međutim, postoje neki uobičajeni simptomi povezani s analnim HPV -om koje možete primijetiti. Oni uključuju analne bradavice, koji su mali rast koji se može pojaviti na vanjskoj strani ili unutar anusa. Ostali simptomi uključuju analno krvarenje, bol ili svrbež. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je posjetiti liječnika kako bi mogao testirati na HPV i druge moguće uzroke.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj