Grlić maternice boli tijekom seksa sam trudna

Grlić maternice je donji, uski kraj maternice. Strši u vrh vagine. Glavna funkcija grlića maternice je djelovati kao barijera, zadržavajući maternicu zatvorenu iz vanjskog svijeta. Cerviks je također mjesto velikog dijela gubitka krvi tijekom menstruacije.

Tijekom seksa penis se trlja na grlić maternice. To može uzrokovati da se grlić maternice razdražite, a može krvariti. U nekim slučajevima ovo krvarenje može biti prilično teško. Ako osjetite krvarenje tijekom ili nakon seksa, trebali biste posjetiti svog liječnika da isključi bilo kakva osnovna medicinska stanja.

Ako ste trudni, grlić maternice će se također iritirati tijekom seksa. To je zato što rastući fetus vrši pritisak na grlić maternice. Međutim, krvarenje tijekom trudnoće obično je lagano i nije razlog za zabrinutost.

Što znači ako boli tijekom seksa?

Ako imate bol tijekom odnosa, važno je shvatiti što bi moglo uzrokovati nelagodu. Bol tijekom spola može biti uzrokovano nizom stvari, uključujući:

– problemi s uzbuđenjem

– vaginalna suhoća

– infekcija

– endometrioza

– upalna bolest zdjelice

– fibroidi

– ciste

– prianjanja

Razgovarajte sa svojim liječnikom kako biste shvatili što bi moglo uzrokovati vašu bol tijekom seksa. Oni vam mogu pomoći da pronađete rješenje koje će vam pomoći da ponovno uživate u seksu.

Koliko dugo nakon seksa počinju simptomi trudnoće?

Na ovo pitanje nema odgovora jer simptomi trudnoće mogu varirati od osobe do osobe i ovisiti o brojnim čimbenicima. Međutim, neki uobičajeni simptomi rane trudnoće uključuju umor, mučninu, nježnost dojke i povećano mokrenje. Ovi simptomi obično počinju oko dva do tri tjedna nakon začeća, ili tjedan dana nakon propuštenog razdoblja.

Kako mogu znati jesam li trudna nakon seksa?

Ako ste imali nezaštićeni odnos, postoji mogućnost da biste mogli biti trudni. Jedini način da saznate sigurno je položiti test trudnoće.

Može li vam grlić maternice naštetiti tijekom seksa dok je trudna?

Iako je moguće da vaš grlić maternice povrijedi tijekom odnosa dok je trudna, nije uobičajeno. Ako tijekom seksa doživite bol, važno je razgovarati sa svojim liječnikom ili babicom kako biste isključili sve moguće uzroke.

Da li trudnoća vrši pritisak na grlić maternice?

Trudnoća vrši pritisak na grlić maternice, ali to obično nije razlog za zabrinutost. Grlić maternice je donji dio maternice koja se otvara u vaginu. Tijekom trudnoće, grlić maternice je zapečaćen čepom sluzi kako bi se spriječilo da infekcija uđe u maternicu. Kako maternica raste, vrši pritisak na grlić maternice, što može uzrokovati da se utikač sluzi izbaci i prođe u vaginu. To se naziva “show” i znak je da rad može započeti. Međutim, neće sve žene doživjeti pokazati, a to ne mora nužno značiti i da je rad neizbježan. Ako ste zabrinuti zbog pritiska na grlić maternice ili imate bilo kakvih drugih pitanja ili nedoumica u vezi s trudnoćom, trebali biste razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj