Genitalni prištići protiv bradavica

Genitalne bradavice su mali rast koji se pojavljuju na genitalijama. Uzrok ih je ljudski papiloma virus (HPV). Genitalne bradavice mogu biti bolne i svrbež. Oni također mogu otežati urinu.

Genitalni prištići su mali rast koji se pojavljuju na genitalijama. Ne uzrokuje ih HPV. Genitalni prištići nisu bolni ili svrbež. Također neće otežati urinu.

Imaju li genitalne bradavice gnoj?

Ne, genitalne bradavice nemaju gnoj. Uzrokovan ih je ljudski papilomavirus (HPV), koji je virus koji se prenosi s osobe na osobu kroz seksualni kontakt. Genitalne bradavice mogu se naći na vulvi, vagini, grliću maternice, penisu, skrotumu ili anusu. Mogu se naći i u ustima ili u grlu. Genitalne bradavice obično su obojene u mesu ili bjelkaste, ali mogu biti i ružičaste, crvene ili smeđe. Mogu biti mali ili veliki, a mogu rasti sami ili u klasterima. Genitalne bradavice obično nisu bolne, ali mogu biti svrbež.

Jesu li genitalne bradavice glatke ili nejasne?

Genitalne bradavice mogu biti i glatke i nejasne, ovisno o pojedincu. Neki ljudi mogu imati bradavice koje su uglavnom glatke, dok drugi mogu imati bradavice koje su uglavnom neravne. Drugi mogu imati kombinaciju oboje.

Koja su 3 simptoma genitalnih bradavica?

Tri najčešća simptoma genitalnih bradavica su:

1. Male, mesne ili bjelkaste izbočine koje se mogu pojaviti na genitalijama, unutarnjim bedrima ili oko anusa.

2. svrbež, peckanje ili bol u zahvaćenom području

3. Nenormalno krvarenje iz pogođenog područja

Kako počnu gledati genitalne bradavice?

Genitalne bradavice mogu se pojaviti kao mala kvrga ili skupina kvrga u genitalnom području. Mogu biti mali ili veliki, podignuti ili ravni, a ponekad izgledaju kao karfiol. U većini slučajeva su bezbolni. Mogu se pojaviti na vulvi, vagini, grliću maternice, penisu, skrotumu ili anusu.

Kako izgledaju genitalni prištići?

Genitalni prištići su mali, crveni izbočini koji se mogu pojaviti na vulvi, labia ili na području stidne stidne. Obično su bezopasni i ne uzrokuju nelagodu. Međutim, ponekad mogu biti bolni ili svrbež. Ako ste zabrinuti zbog genitalnog prištića, trebali biste vidjeti svog liječnika kako biste bili sigurni da nije ozbiljnije stanje.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj