Dio ženska anatomija

Dio ženska anatomija odnosi se na reproduktivne organe i strukture koje se nalaze kod ženskih sisavaca. To uključuje jajnike, jajovode, maternicu i vaginu. Smatra se da su grudi dio ženske anatomije, iako nisu izravno uključene u reprodukciju.

Zašto se privatni dijelovi nazivaju privatni?

Riječ “privatno” znači pripadnost ili se tiče samo jedne osobe ili grupe ljudi, a ne javnosti. Drugim riječima, privatni dijelovi se nazivaju privatnim jer ih nije namijenjen da ih vidi ili čuje niko drugo nego osoba koja ih posjeduje.

Privatni dijelovi se obično smatraju bilo kojim dijelovima tijela koji su prekriveni odjećom, poput genitalija, grudi i stražnjice. Međutim, definicija privatnih dijelova može se razlikovati ovisno o kulturi i kontekstu. Na primjer, u nekim se kulturama pupak također može smatrati privatnim dijelom.

Izraz “privatni dijelovi” obično se koristi u odnosu na dijelove seksualnog tijela, jer su to dijelovi tijela za koje se najčešće smatraju privatnim ili izvan granica drugima. Međutim, ne postoji niti jedan konačni odgovor na pitanje zašto se privatni dijelovi nazivaju privatni. Vjerojatno je da se pojam nastao jednostavno kao način opisivanja dijelova tijela koje drugi ne vide ili čuju.

Kako mogu razgovarati sa svojim trogodišnjakom o privatnicima?

Kada razgovarate s trogodišnjakom o privatnicima, važno je koristiti odgovarajuću terminologiju. Trebali biste izbjegavati koristiti nadimke za privatnike, jer to kasnije može dovesti do zbrke. Umjesto toga, koristite odgovarajuća imena za genitalije: penis i testisi za dječake, te vulva i klitoris za djevojčice.

Važno je biti prikladan za dobi kada govorite o privatnicima. Za trogodišnjaka to znači korištenje jednostavnog, jednostavnog jezika. Možete reći nešto poput: “Ovo su vaši privatnici. Posebni su i privatni, a nitko ih drugi ne bi trebao dirati, osim vas i vašeg liječnika.”

Ako je vaše dijete neprimjereno dodirnuto, važno je razgovarati s njima o tome na način koji je i prikladan i osjetljiv na njihove potrebe. Možete reći nešto poput: “Netko je dodirnuo vaše privatnike i zbog toga se osjećate ____. Nisi ti kriv, a niste učinili ništa loše. Ovdje sam zbog tebe i pomoći ću vam da se osjećate bolje.”

Koji je dio tijela za djevojke privatni?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer različiti ljudi imaju različita mišljenja o onome što se smatra privatnim dijelovima ženskog tijela. Međutim, neki najčešće citirani privatni dijelovi uključuju grudi, stražnjicu i genitalije.

Kako zovete privatni dio djevojčice?

Postoji nekoliko različitih izraza koji se mogu upotrijebiti za pozivanje na privatne dijelove djevojčice. Neki uobičajeni uključuju “vagina”, “vulva”, “usne” i “klitoris.”

Zašto je moj 6 -godišnjak opsjednut privatnim dijelovima?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je vaše dijete možda opsjedljeno privatnim dijelovima. Jedan od razloga mogao bi biti taj što su znatiželjni o njima i žele znati više o njima. Drugi bi razlog mogao biti taj što su vidjeli da netko drugi dodiruje svoje privatne dijelove i pokušavaju oponašati to ponašanje. Uz to, neka djeca postaju opsjednuta privatnim dijelovima jer im je zadovoljstvo od dodira. Ako vaše dijete pretjerano ili javno dodiruje svoje privatne dijelove, važno je razgovarati s njima o tome i objasniti da to nije prikladno ponašanje. Ako ste zabrinuti zbog opsesije svog djeteta privatnim dijelovima, trebali biste razgovarati sa svojim pedijatrom.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj