Dajte najbolju masažu

Masaža je ručna terapija u kojoj praktičar koristi ruke kako bi manipulirao mekim tkivima tijela kako bi promovirao opuštanje i dobrobit. Postoji mnogo različitih vrsta masaže, svaka s vlastitim prednostima i tehnikama. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti pri davanju masaže je usredotočiti se na potrebe osobe koja prima masažu.

Najbolja masaža je ona koja je prilagođena potrebama pojedinca. Trebao bi biti opuštajući i ugodan, s naglaskom na područja tijela koja su napeta ili bolna. Terapeut bi trebao koristiti različite poteze i tehnike i obratiti pažnju na povratne informacije koje primaju od osobe koja prima masažu.

Gdje su točke pritiska za povećanje uzbuđenja?

Postoje točke pritiska na cijelom tijelu koje mogu povećati uzbuđenje. Međutim, najčešće korištene točke pritiska nalaze se u rukama, stopalima i glavi. Na primjer, dlana ruke ima točku pritiska koja, kad se stimulira, može povećati protok krvi i uzbuđenje. Isto vrijedi i za potplate stopala. Glava također ima nekoliko tlačnih točaka koje se mogu potaknuti na povećanje uzbuđenja, uključujući hramove, vlasište i stražnji dio vrata.

Kako dati potpunu masažu?

Postoje brojni načini da se pune masaže, a pristup će varirati ovisno o preferencijama i potrebama osobe. Međutim, postoje neki osnovni koraci koji se uglavnom slijede u većini slučajeva. Prvo, važno je osigurati da je osoba koja prima masažu ugodna. To može uključivati podešavanje položaja tijela osobe, pomoću jastuka ili deka za podršku i osiguravanje da je soba dovoljno topla. Jednom kada je osoba ugodna, masažni terapeut počet će masirati leđa osobe, koristeći duge, glatke udarce. Terapeut također može masirati ruke, noge i vrat osobe. Terapeut će se potom prebaciti na prednju stranu osobe i masirat će prsa, želudac i noge. Konačno, terapeut će masirati glavu i lice osobe.

Kako da dam svom partneru najbolju masažu?

Ne postoji odgovor na sve veličine-sve na ovo pitanje, jer najbolji način davanja masaže ovisi o individualnim sklonostima vašeg partnera. Međutim, postoje neki opći savjeti koji vam mogu pomoći da date sjajnu masažu.

Prvo, pobrinite se da imate ugodno mjesto za rad. Vaš partner bi trebao ležati na ravnoj površini, poput kreveta ili stola za masažu. Ako koristite krevet, možda ćete htjeti staviti ručnik ili list kako biste zaštitili posteljinu od ulja.

Zatim zagrijte ulje za masažu u rukama prije nego što ga nanesete na kožu svog partnera. To će pomoći u sprječavanju bilo kakvih neugodnih senzacija uzrokovanih uljem previše hladno.

Kad ste spremni započeti masažu, započnite laganim trljanjem partnera u kružnim pokretima. Tada možete prijeći na druga područja, poput nogu, ruku i vrata. Obavezno obratite pažnju na znakove svog partnera koliko im je pritisak ugodno.

Dok masirate, nastavite pokreti teći i glatki. Izbjegavajte iznenadne ili trzajne pokrete, jer to može uzrokovati nelagodu.

Kad završite, pružite svom partneru priliku da se opustite i uživate u osjećaju masaže. Možda ćete im htjeti pružiti čašu vode za piće, jer masaža može biti dehidrirajući.

Kako dajete opuštajuću masažu?

Mnogo je načina da se opuštaju masaža, ali evo nekoliko općih savjeta:

– Provjerite je li osoba koju masirate ugodno. Ako im nije ugodno, neće se moći opustiti.

– Upotrijebite lagani dodir. Ako pritisnete previše, neće biti opuštajuće.

– Koristite spori, glatki udarci. Opet, ako su udarci prebrzi ili previše grubi, neće biti opuštajući.

– Obratite pažnju na osobu koju masirate. Ako se nategnu, usporite ili promijenite ono što radite.

– Razgovarajte s osobom koju masirate. Ovo će im pomoći da se opuste i osjećaju se ugodnije.

– Masirajte cijelo tijelo, a ne samo jedno područje. Ovo će pomoći osobi da se potpuno opusti.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj