Cijena implantata za kontrolu rađanja s osiguranjem

Implantat kontrole rađanja mali je uređaj u obliku štapa koji je umetnut ispod kože nadlaktice. Oslobodi hormon zvan etonogestrel, koji sprečava trudnoću. Implantat je dugotrajni, reverzibilni oblik kontrole rađanja koji je veći od 99% učinkovit u sprječavanju trudnoće. Mogu ga koristiti žene svih dobnih skupina, uključujući one koje nisu imale djecu. Implantat je lijek na recept, a troškovi implantata će se razlikovati ovisno o osiguranju osiguranja. Prosječni trošak implantata s osiguranjem je 120 do 180 dolara.

Jesu li implantati bolji od tablete?

Ne postoji niti jedan konačni odgovor na ovo pitanje, jer najbolja metoda kontracepcije za bilo kojeg pojedinca može varirati ovisno o brojnim čimbenicima. Međutim, općenito, implantati se smatra učinkovitijim od tablete, s brzinom neuspjeha od oko 0.05% u usporedbi s oko 2% za tabletu. Uz to, implantati ne zahtijevaju svakodnevno usklađenost kako bi bili učinkoviti, dok se tableta mora uzimati svaki dan.

Postaje implantat bolan?

Ne, dobivanje implantata nije bolno. Implantat je mala metalna šipka koja se postavlja ispod kože na nadlaktici. Postupak se vrši pod lokalnom anestezijom, tako da nećete osjećati nikakvu bol tijekom postupka.

Vrijedi li kontrola rađanja implantata?

Ne postoji odgovor na jedno pitanje, jer implantat može biti dobar izbor za neke žene, a ne toliko za druge. Neki profesionalci implantata uključuju činjenicu da je to dugo djelotvoran oblik kontrole rađanja, ne zahtijeva svakodnevno ili mjesečno održavanje, a ne ometa seks. Međutim, neki potencijalni nedostaci koje treba razmotriti uključuju činjenicu da ga možete teško ukloniti ako se predomislite o korištenju, to može uzrokovati nepravilno krvarenje ili druge nuspojave, a nije odmah reverzibilan kao neki drugi oblici kontrole rađanja. U konačnici, odluka vrijedi li implantat ovisi o potrebama i sklonostima svake pojedine žene.

Može li nexplanon biti pokriven osiguranjem?

Da, nexplanon može biti pokriveno osiguranjem. Međutim, iznos pokrića varirat će ovisno o osiguravajućem društvu i pojedinačnoj polici. Neka osiguravajuća društva mogu pokriti cjelokupni trošak nexplanona, dok druga mogu pokriti samo dio troškova. Preporučuje se da provjerite sa svojim osiguravajućim društvom kako biste saznali koja razina pokrića pružaju za nexplanon.

Morate li platiti da biste dobili implantat?

Na ovo pitanje nema odgovora za sve veličine, jer će troškovi dobivanja implantata varirati ovisno o specifičnoj situaciji pojedinca. Međutim, općenito, implantati nisu pokriveni osiguranjem i mogu biti prilično skupi, pa će pacijenti za ovaj tretman možda trebati platiti iz džepa.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj