BV simptomi muškarci

Izraz “BV simptomi muškarci” odnosi se na skupinu simptoma koje mogu doživjeti muškarci koji imaju bakterijsku infekciju poznatu kao bakterijska vaginoza. Ova infekcija uzrokovana je prekoračenjem određenih vrsta bakterija u vagini. Bakterijska vaginoza je uobičajeno stanje, a procjenjuje se da će je oko 1 od 3 žene doživjeti u nekom trenutku svog života. Iako to obično nije ozbiljno stanje, može uzrokovati nelagodu i može dovesti do drugih zdravstvenih problema.

Najčešći simptom bakterijske vaginoze je riblji miris koji dolazi iz vagine. Taj je miris obično najjači nakon seksualnog odnosa. Ostali simptomi mogu uključivati svrbež, izgaranje i ispuštanje iz vagine. Ako osjetite bilo koji od ovih simptoma, trebali biste posjetiti svog liječnika.

Bakterijska vaginoza obično se dijagnosticira na temelju simptoma i fizičkog pregleda. Vaš liječnik također može naručiti testove kako bi potvrdio dijagnozu. Liječenje bakterijske vaginoze obično uključuje uzimanje antibiotika. U nekim se slučajevima također može preporučiti probiotici.

Može li mi dečko nastaviti davati BV?

Mnogo je mogućih objašnjenja zašto vam dečko možda daje BV. Moguće je da u vlastitom tijelu ima neravnotežu bakterija koje prenosi na vas. Također je moguće da se nakon seksa ne pravi pravilno, što dopušta bakterijama iz njegovog tijela da uđu u vašu vaginu. Ako oboje koristite kondome tijekom spola, također je moguće da kondom ne pruža dovoljno zaštite od bakterija. Ako ste zabrinuti da vam dečko daje BV, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom ili ginekologom kako biste razgovarali o vašim mogućnostima.

Kako se muškarci riješe BV -a?

BV je uzrokovan prekoračenjem bakterija Gardnerla vaginalis. To se može dogoditi kada je poremećena normalna ravnoteža pH vagine. To može biti posljedica seksualne aktivnosti, douckinga ili korištenja intrauterinog uređaja (IUD).

Ne postoji siguran način da spriječite BV, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste smanjili rizik:

-Izbjegavajte udubljenje

-Koristite kondom tijekom seksa

-Izbjegavajte seks s više partnera

-Ograničite svoj broj seksualnih partnera

-Ne pušite

Ako imate BV, vaš liječnik može propisati antibiotik (metronidazol ili klindamicin) za liječenje infekcije. Vjerojatno ćete trebati uzeti lijek 7-10 dana. Također vam se može savjetovati da koristite vaginalnu kremu ili gel.

Može li BV utjecati na mog muškog partnera?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je istraživanje o ovoj temi ograničeno. Međutim, neke studije sugeriraju da se BV može prenijeti između seksualnih partnera muškaraca, iako nije jasno koliko se to često događa. BV se ne smatra spolno prenosivom infekcijom (STI), ali moguće je prenijeti seksualnom aktivnošću. Ako ste zabrinuti da vi ili vaš partner možete imati BV, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite za dijagnozu i liječenje.

Zašto moj dečko izaziva bv?

Na ovo pitanje ne postoji niti jedan konačni odgovor, jer fiziologije i osobne higijenske navike svakog pojedinca mogu pridonijeti razvoju bakterijske vaginoze (BV). Međutim, neki stručnjaci vjeruju da seksualna aktivnost – posebno s novim partnerom – može povećati rizik od razvoja BV -a, jer može uvesti nove bakterije u vaginalni ekosustav. Uz to, Douching (što se često radi u nastojanju da očisti vaginu) zapravo može poremetiti osjetljivu ravnotežu bakterija u vagini, a može dovesti i do povećanog rizika od razvoja BV -a.

Je li BV STD?

Bakterijska vaginoza (BV) je stanje koje se može pojaviti kod žena bilo koje dobi. Uzrokovan je prerastom bakterija u vagini. BV se ne smatra spolno prenosivom bolešću (STD), ali može ga pokrenuti seksualna aktivnost.

BV nije zarazan i ne smatra se SPD -om. Međutim, seksualna aktivnost može povećati rizik od razvoja BV -a. To je zato što seksualna aktivnost može poremetiti ravnotežu bakterija u vagini.

Ako imate BV, možda ćete primijetiti iscrpljujući iscjedak iz vagine. Možda ćete imati svrbež, peckanje ili bol tijekom mokrenja. Ako osjetite ove simptome, trebali biste posjetiti liječnika. BV se može liječiti antibioticima.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj