BV simptomi kod muškaraca

BV simptomi kod muškaraca simptomi su koji mogu biti prisutni kod muškaraca koji imaju bakterijsku vaginozu. BV simptomi u mužjaka mogu uključivati riblje ispuštanje penisa, peckanje tijekom mokrenja i svrbež ili iritaciju penisa. BV simptomi u mužjaka često su slični onima koje su doživjele žene s bakterijskom vaginozom. Liječenje bakterijske vaginoze kod muškaraca obično je antibioticima.

Može li muškarac imati simptome BV -a?

BV je poremećaj vaginalnog mikrobioma u kojem je poremećena prirodna ravnoteža bakterija, omogućujući rast štetnih bakterija. To može dovesti do simptoma poput vaginalnog pražnjenja, pečenja, svrbeža i boli. Iako se BV najčešće nalazi kod žena, muškarci također mogu razviti stanje. Muškarci s BV -om mogu osjetiti simptome kao što su iscjedak penisa, peckanje, svrbež i bol. Ako mislite da imate BV, potražite svog liječnika za dijagnozu.

Kako muškarci nose BV?

BV je uzrokovan prekoračenjem bakterija Gardnerla vaginalis. Ova se bakterija nalazi u vaginama mnogih žena, ali uzrokuje probleme samo kad odraste iz kontrole. Smatra se da se gardnerla vaginalis širi seksualnim kontaktom, iako nije jasno kako se prenosi. Moguće je da se širi kroz kontakt s zaraženim tjelesnim tekućinama, poput sjemena ili vaginalne tekućine. Također je moguće da se širi kroz kontakt s kontaminiranim objektima, poput seksualnih igračaka.

Nema jasnih dokaza da muškarci nose i prenose BV. Međutim, neke su studije otkrile da će muškarci koji imaju seks sa ženama koje imaju BV vjerojatnije da će sami razviti BV. To sugerira da muškarci mogu igrati ulogu u širenju BV -a, iako nije jasno kako.

Zašto stalno dobivam BV od svog partnera?

Nekoliko je razloga zbog kojih možete nastaviti BV (bakterijsku vaginozu) od svog partnera. Moglo bi biti da imaju neravnotežu dobrih i loših bakterija u vlastitom tijelu, koje oni tada prenose na vas. Također bi moglo biti da se ne prave pravilno ili da koriste mirisne sapune ili druge proizvode koji iritiraju vašu vaginu.

Ako nastavite dobivati BV od svog partnera, važno je razgovarati s njima o tome. Također možete razgovarati sa svojim liječnikom ili ginekologom kako biste dobili više savjeta kako to spriječiti.

Kako da spriječim BV od svog dečka?

Ne postoji siguran način da spriječi da se BV razvija u seksualnom partneru, ali postoje neke stvari koje bi mogle pomoći u smanjenju rizika. Prvo, važno je zapamtiti da BV nije spolno prenosina infekcija, tako da se ne prenosi između partnera kroz seksualni kontakt. Međutim, seksualna aktivnost može poremetiti normalnu ravnotežu bakterija u vagini, što može učiniti ženu osjetljivijom na razvoj BV -a.

Neki savjeti koji mogu pomoći u smanjenju rizika od BV -a uključuju:

-Izbjegavanje udubljenja, jer to može poremetiti prirodnu ravnotežu bakterija u vagini.

-Korištenje kondoma tijekom seksualne aktivnosti, jer to može pomoći u smanjenju količine bakterija koje se prenose.

-Izbjegavanje seksualne aktivnosti Ako ili partner ima aktivnu infekciju, poput infekcije kvasca ili STI.

-Pranje genitalija sapunom i vodom prije i nakon seksualne aktivnosti.

-Izbjegavanje uske odjeće, jer to može zarobiti vlagu i povećati rizik od rasta bakterija.

-Vježbanje dobre higijene, uključujući redovito tuširanje i pranje genitalija blagim sapunom i vodom.

Može li se bv pretvoriti u klamidiju?

Bakterijska vaginoza (BV) i klamidija uobičajene su infekcije koje se mogu pojaviti u vagini. Iako dijele neke sličnosti, oni su dva različita uvjeta. Moguće je da žena istovremeno ima i BV i klamidiju.

BV je uzrokovan prerastanjem bakterija u vagini. To se može dogoditi kada je poremećena prirodna ravnoteža dobrih i loših bakterija u vagini. BV obično nije ozbiljan, ali može uzrokovati neugodne simptome poput ribljeg mirisa, gori i svrbeža. BV je također povezan s povećanim rizikom od uvrede drugih spolno prenosivih infekcija (SPI), poput klamidije i HIV -a.

Klamidija je bakterijska infekcija koja se obično prenosi seksualnim kontaktom. To može uzrokovati simptome poput pečenja tijekom mokrenja, pražnjenja i boli u trbuhu. Klamidija također može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput neplodnosti ako se ne liječi.

Moguće je da žena istovremeno ima i BV i klamidiju. Imajući obje infekcije povećava rizik od ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, poput zdjelične upalne bolesti (PID). PID je ozbiljna infekcija reproduktivnih organa koji mogu uzrokovati neplodnost, ektopičnu trudnoću i kroničnu bol. Ako mislite da imate BV ili klamidiju, važno je vidjeti pružatelja zdravstvene zaštite za testiranje i liječenje.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj