BV nakon seksa svaki put

BV nakon seksa svaki put je fenomen koji se može dogoditi kod nekih žena koje imaju seks s muškarcima. Karakterizira ga osjećaj pečenja u vagini nakon seksa koji može trajati nekoliko sati. Ovaj osjećaj često prati snažan riblji miris. U nekim slučajevima žene također mogu doživjeti svrbež i crvenilo u pogođenom području.

Ne postoji poznati uzrok BV -a nakon seksa svaki put, ali smatra se da je povezano s neravnotežom u vaginalnoj flori. Ovu neravnotežu mogu uzrokovati brojni čimbenici, uključujući udubljenje, uporabu mirisnih proizvoda u vagini ili imati seks s novim partnerom. Liječenje BV -a nakon seksa svaki put obično uključuje uporabu antibiotika. Međutim, neke će žene također trebati uzimati probiotike ili koristiti druge kućne lijekove za vraćanje normalne ravnoteže bakterija u vagini.

Zašto moj partner odbacuje moj pH ravnoteža?

Nekoliko je razloga zbog kojih bi vaš partner mogao izbaciti ravnotežu pH. Prvi razlog je taj što vaš partner može imati različite bakterije u crijevima od vas. To se može dogoditi ako imate drugačiju dijetu ili ako živite u različitim dijelovima svijeta. Drugi razlog je taj što vaš partner može proizvesti različite količine želučane kiseline od vas. To može biti posljedica razlika u prehrani, razini stresa ili lijekova.

Da li mi partner daje BV?

Ako doživljavate simptome bakterijske vaginoze (BV), moguće je da vaš partner doprinosi infekciji. Međutim, također je moguće razviti BV bez ikakvog seksualnog kontakta. BV je uzrokovan neravnotežom vaginalne flore, a postoji mnogo potencijalnih uzroka ove neravnoteže. Seksualna aktivnost ponekad može dovesti do neravnoteže vaginalne flore, ali to nije jedini mogući uzrok. Ako ste zabrinuti da vaš partner može pridonijeti vašem BV -u, možete razgovarati sa svojim liječnikom o testiranju na ostale SPD.

Zašto stalno dobivam BV s jednim partnerom?

Postoji nekoliko mogućih objašnjenja zašto biste mogli dobiti BV (bakterijsku vaginozu) s jednim partnerom, ali ne i drugima. Moglo bi se dogoditi da je vaše tijelo osjetljivije na BV kada ste s ovim partnerom, ili bi moglo biti da nose veće opterećenje bakterija koje uzrokuju BV. Također je moguće da je vjerojatnije da ćete imati seks bez korištenja kondoma kada ste s ovim partnerom, što bi moglo povećati rizik od BV -a. Ako ste zabrinuti za dobivanje BV -a, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom ili stručnjakom za seksualno zdravlje kako biste razgovarali o svojim mogućnostima.

Što se događa ako stalno dobivate BV?

Ako stalno dobivate BV (bakterijska vaginoza), to može dovesti do brojnih problema.

Prvo, može uzrokovati porast vaginalnog pražnjenja. To može dovesti do svrbeža i iritacije, što može biti neugodno. Uz to, povećani iscjedak također može dovesti do povećanog rizika od razvoja UTI -a (infekcije mokraćnog sustava).

Drugo, BV također može uzrokovati porast vaginalnog mirisa. To može biti neugodno i može se osjećati samosvjesno.

Treće, BV također može dovesti do zdjelične upalne bolesti (PID). PID je ozbiljno stanje koje može uzrokovati neplodnost.

Četvrto, BV vas također može učiniti osjetljivijim na SPD (spolno prenosive bolesti).

Ako stalno dobivate BV, važno je posjetiti liječnika kako biste se mogli liječiti. Ostavljen neobrađen, BV može uzrokovati ozbiljne komplikacije.

Kako da prestanem ponavljati BV nakon seksa?

Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste spriječili ponavljajući BV nakon seksa:

1. Koristite kondom. To će pomoći smanjiti rizik od razmjene bakterija između vas i vašeg partnera.

2. Izbjegavajte udubljenje. To može poremetiti prirodnu ravnotežu bakterija u vašoj vagini i dovesti do BV -a.

3. Koristite vaginalno mazivo tijekom seksa. Ovo može pomoći u smanjenju trenja i spriječiti širenje bakterija.

4. Urini odmah nakon seksa. Ovo će pomoći isprazniti sve bakterije koje su se mogle uvesti tijekom seksa.

5. Vježbajte dobru higijenu. To uključuje pranje ruku i ruku partnera prije i nakon seksa, kao i čišćenje područja oko vagine sapunom i vodom.

Ako još uvijek doživljavate ponavljajući BV nakon seksa unatoč poduzimanju ovih mjera opreza, važno je posjetiti svog liječnika. Oni mogu propisati lijekove kako bi pomogli očistiti infekciju i spriječiti ga da se vrati.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj