Buđenje na seks

Kad se netko “probudi od seksa”, postaju svjesniji svojih seksualnih želja i potreba. To se može dogoditi u bilo kojoj dobi, ali najčešće se vidi kod tinejdžera i mladih odraslih. Ova povećana svijest može dovesti do više seksualnih misli i fantazija, kao i većeg interesa za seksualnu aktivnost. Neki ljudi koji se “probude u seksu” mogu postati seksualno aktivniji, dok drugi mogu jednostavno postati ugodniji sa svojom seksualnošću. Nema ispravnog ili pogrešnog načina da se “probude na seks”, a svi ga doživljavaju drugačije.

Je li seksualni mentalni poremećaj?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje jer je istraživanje o seksu i dalje u ranoj fazi. Međutim, neki stručnjaci vjeruju da je seksualna poremećaja spavanja možda uzrokovana poremećajem u ciklusu spavanja-budnosti. Ovaj poremećaj može biti uzrokovan raznim čimbenicima, uključujući stres, uskraćivanje sna i određene lijekove. Iako se seksualna po sebi ne može smatrati mentalnim poremećajem, sigurno može imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje osobe. Ako mislite da možda patite od seksualnog, važno je razgovarati sa stručnjakom za spavanje ili stručnjakom za mentalno zdravlje kako biste dobili pravilnu dijagnozu i plan liječenja.

Zašto muškarci žele seks kad se probude?

Nije sasvim jasno zašto muškarci žele seks kad se probude, ali postoji nekoliko mogućih objašnjenja. Jedna je mogućnost da testosteron, muški spolni hormon, ujutro, čine muškarce više zainteresirani za seks. Druga je mogućnost da su muškarci programirani da žele seks ujutro, jer tada su najvjerojatnije plodni. Bez obzira na razlog, jasno je da je jutarnji seks popularna želja među muškarcima.

Vole li muškarci koji se probude sa seksom?

Odgovor se može razlikovati od čovjeka do čovjeka, ali općenito, većina muškaraca uživala bi da se probude sa seksom. To je zato što se spol često doživljava kao ugodna aktivnost, a buđenje na ugodan način može biti lijepo iskustvo. Uz to, mnogim će muškarcima biti uzbudljivo ili čak laskavo kako bi ih probudio njihov partner koji želi imati seks s njima. Naravno, uvijek će postojati iznimke od ovoga, a neće svaki muškarac reagirati na isti način da se probudi sa seksom. Ali općenito, većina muškaraca vjerojatno bi uživala u njemu.

Je li seks dobar za buđenje?

Na ovo pitanje nema odgovora jer svi doživljavaju i uživaju u seksu drugačije. Međutim, mnogi smatraju da je seks odličan način da započnemo svoj dan jer to može biti ugodno i povezivanje iskustva. Uz to, spol može pružiti neke zdravstvene koristi poput poboljšane cirkulacije, povećanih endorfina i niže razine stresa.

U koliko je sati najbolje za seks?

Nema konačnog odgovora na ovo pitanje jer su sve sklonosti drugačije. Međutim, neki vjeruju da je najbolje vrijeme za seks ujutro, jer je to kada im je razina testosterona na najvišoj. Uz to, jutarnji seks može vam pomoći da poboljšate vaše razine raspoloženja i energije do kraja dana. Ako niste jutarnja osoba, onda kad god je to prikladno za vas i vaš partner će biti jednako dobar.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj