Bradavica

Bradavica je mali, tvrd rast koji se pojavljuje na koži. Uzrokuje ga virus i može biti zarazan. Bradavice se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, ali najčešće su na rukama, stopalima i licu.

Znači li bradavica STD?

Ne, bradavica ne znači nužno da netko ima SPD. Dok neki prenosive spolno prenosive bolesti mogu uzrokovati bradavice (poput HPV -a), postoje i mnogi drugi uzroci bradavica.

Su uobičajene bradavice SPD?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer je porota još uvijek izvan o tome jesu li uobičajene bradavice zapravo uzrokovane virusom (konkretno, ljudski papiloma virus ili HPV). Međutim, općenito je dogovoreno da je HPV odgovoran za većinu slučajeva genitalnih bradavica, za koje se smatraju da su SPD. Stoga je moguće da uobičajene bradavice mogu biti uzrokovane i HPV -om, pa se stoga mogu smatrati SPD -om. Međutim, potrebno je više istraživanja kako bi se to potvrdilo.

Koji STD uzrokuje male bradavice?

Postoji nekoliko vrsta spolno prenosivih bolesti (SPD) koje mogu uzrokovati male izbočine ili bradavice. Oni uključuju HPV (humani papilomavirus), HSV (virus herpes simpleksa) i sifilis. Svaki od ovih SPD -a uzrokuje drugačiji virus, a svaki ima različite simptome. HPV je najčešći STD i može uzrokovati genitalne bradavice. HSV također može uzrokovati genitalne bradavice, ali je češće povezano sa čirevima ili mjehurićima. Sifilis je najmanje uobičajena SPD, ali može uzrokovati i udarce ili bradavice.

Su sve bradavice hpv std?

Ne, nisu sve bradavice uzrokovane HPV -om. Neke bradavice uzrokuju drugi virusi, poput virusa koji uzrokuju kozice. Međutim, HPV je najčešći uzrok bradavica.

Kako izgleda STI Wart?

Sti bradavica je mali, mesnati rast koji se može pojaviti na genitalijama ili oko anusa. Sti bradavice uzrokovane su ljudskim papiloma virusom (HPV) i zarazne su. Sti bradavice mogu biti bijele, ružičaste ili mesne boje i mogu se podići ili ravni. Sti bradavice mogu biti male ili velike, a mogu se pojaviti pojedinačno ili u klasterima.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj