Borna kiselina za infekciju kvasca

Borna kiselina je bijela, kristalna kruta tvar koja ima blago kiseli okus. Obično se koristi kao antiseptički i konzervans. Borna kiselina za infekciju kvasca učinkovit je prirodni lijek koji se može koristiti za liječenje različitih gljivičnih infekcija. Djeluje ubijanjem gljive koja uzrokuje infekciju. Borna kiselina je dostupna preko pulta u prahu, kapsulu ili tekućem obliku.

Hoće li borna kiselina pomoći kod infekcije kvasca?

Postoje dokazi da borna kiselina može biti učinkovita u liječenju infekcija kvasca, ali nije jasno koliko dobro funkcionira. Jedno je istraživanje otkrilo da je borna kiselina bila učinkovita u liječenju infekcija vaginalnih kvasca kod žena koje nisu odgovorile na druge tretmane. Međutim, druga studija otkrila je da borna kiselina nije učinkovitija od placeba u liječenju infekcija vaginalnim kvascima.

Ako razmišljate o korištenju borne kiseline za liječenje infekcije kvasca, važno je prvo razgovarati sa svojim pružateljem zdravstvene zaštite. Borna kiselina može biti toksična ako se uzima u velikim dozama, a ne bi trebale koristiti trudnice ili dojenje žene.

Kada ne biste trebali koristiti čepiće za borovu kiselinu?

Suppiritoriji borne kiseline ne preporučuju se za uporabu u trudnica ili kod žena koje doje. Pored toga, supsitoriji borne kiseline ne bi se trebali koristiti kod žena s poviješću zdjelične upalne bolesti ili endometrioze.

Što čini borna kiselina vašem vagu?

Kratki je odgovor da se borna kiselina općenito smatra sigurnom za upotrebu na vulvi i u vagini. Međutim, postoji nekoliko potencijalnih rizika.

Borna kiselina je prirodna tvar koja ima antifungalna, antiseptička i antivirusna svojstva. Često se koristi kao kućni lijek za vaginalne infekcije poput infekcija kvasca i bakterijske vaginoze.

Kada se koristi vaginalno, borna kiselina može pomoći u ublažavanju svrbeža, spaljivanja i drugih simptoma povezanih s vaginalnim infekcijama. Također može pomoći u sprječavanju budućih infekcija stvaranjem nepovoljnog okruženja za kvasac i bakterije.

Međutim, borna kiselina je jaka kiselina i može uzrokovati iritaciju ako dođe u kontakt s kožom. Važno je koristiti proizvode od borne kiseline prema uputama i kako biste izbjegli kontakt s kožom oko vagine.

Borna kiselina je također toksična ako se guta u velikim količinama, pa je važno da je ne držite izvan dosega djece i kućnih ljubimaca. Ako ste trudni ili dojite, trebali biste izbjegavati korištenje proizvoda od borne kiseline vaginalno.

Zaključno, borna kiselina je općenito sigurna za upotrebu na vulvi i u vagini, ali postoji nekoliko potencijalnih rizika koje treba biti svjestan. Ako imate bilo kakvih nedoumica, uvijek je najbolje razgovarati sa zdravstvenim radnikom.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Ne, borna kiselina vam ne čini da miris bolje.

Koliko treba vremena da supponitori borne kiseline djeluju?

Ovisi o pojedincu i ozbiljnosti infekcije, ali supsitoriji borne kiseline obično djeluju u roku od nekoliko dana do tjedna.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj