Borinska kiselina oralno

Borna kiselina je kisela tvar koja se obično koristi kao antiseptik ili dezinfekcija. Može se naći u raznim proizvodima, uključujući ispiranje usta, oči za oči i vaginalne supozitorije. Kada se uzima oralno, borna kiselina se obično koristi za liječenje infekcija kvasca ili druge gljivične infekcije usta i grla. Ponekad se koristi i za liječenje osipa pelena.

Što se događa ako u ustima uđete malo borne kiseline?

Ako u ustima dobijete malu količinu borne kiseline, vjerojatno neće nanijeti nikakvu štetu. Borna kiselina je slaba kiselina i nije korozivna. Međutim, važno je dobro isprati usta vodom i izbjeći gutanje bilo koje od borne kiseline. Ako ste progutali boru, važno je popiti puno vode i odmah kontaktirati svog liječnika ili kontrolnog centra otrova.

Što se događa ako netko popi borska kiselina?

Ako netko popije boru, može osjetiti gastrointestinalne nevolje, uključujući povraćanje i proljev. U velikim količinama borna kiselina može biti korozivna za želudac i crijeva. U rijetkim slučajevima trovanje borom kiselinom može biti fatalno.

Koliko treba vremena da vas borinska kiselina otrova?

Borna kiselina je otrovna tvar koja vas može ubiti ako je gutate. Međutim, količina vremena koje je potrebno da borna kiselina otrova ovisi o količini koju gutate i vašoj individualnoj toleranciji na otrov. Općenito, potrebna je veća količina borne kiseline za otrovanje odrasle osobe nego što to otrova dijete.

Koliko je mg borne kiseline fatalno?

Borna kiselina je prirodni spoj koji se nalazi u mnogim kućanskim proizvodima, uključujući čistače, deterdžente i insekticide. Također se koristi kao konzervans u nekoj hrani. Iako se smatra da je borna kiselina relativno sigurna, može biti toksična ako se guta u velikim količinama. Procjenjuje se da je LD50 (smrtonosna doza koja ubija 50% populacije) borne kiseline između 2 i 3 grama po kilogramu tjelesne težine. To znači da bi osoba od 60 kg (132 lb) trebala gutati između 120 i 180 grama (4-6 unci) borne kiseline da bi imala 50% šanse da umre od nje.

Da li vas borna kiselina bolje miriše?

Ne postoji konačan odgovor na ovo pitanje, jer je svačija kemija tijela različita i različito će reagirati na boru kiselinu. Međutim, neki ljudi izvještavaju da ih borna kiselina doista čini da mirišu bolje, dok drugi smatraju da nema učinka ili ih čak čine da mirišu gore. U konačnici, na pojedincu je odlučiti hoće li ih borna kiselina bolje mirisati ili ne.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj