Bakterijska vaginoza nakon spola

Bakterijska vaginoza (BV) oblik je vaginitisa ili upale vagine. BV je uzrokovan prerastanjem bakterija u vagini. To se može dogoditi nakon nezaštićenog seksa, ali to se može dogoditi i kod žena koje nikada nisu imale seks. BV nije spolno prenesena infekcija (STI), ali može povećati rizik od STI -a. BV simptomi uključuju vaginalni iscjedak, vaginalni miris i vaginalni svrbež. Liječenje BV -a obično uključuje antibiotike.

Može li sperma izazvati bv?

BV je uzrokovan neravnotežom u vaginalnoj flori, što je prirodna bakterija koje žive u vagini. Sperma ne uzrokuje ovu neravnotežu.

Kakav se osjeća početak BV -a?

Početak BV -a obično se osjeća kao promjena vaginalnog pražnjenja. Ispust može postati vodenast i imati riblji miris. Ispust također može biti teže nego inače. Neke žene također mogu doživjeti svrbež, peckanje ili bol u vagini.

Zašto moj partner odbacuje moj pH ravnoteža?

PH vagine je prirodno kiseli, oko pH 4.5. Ovo kiselo okruženje stvara se prisutnošću mliječne kiseline, koje proizvode vaginalne bakterije poznate kao Lactobacilli. Ovi laktobacili pomažu održati vaginu čistom i bez infekcije kontrolirajući rast drugih štetnih bakterija.

Međutim, pH vagine može se lako poremetiti. To se može dogoditi ako vaginalno okruženje postane previše alkalno, što može biti uzrokovano udubljenjem, pomoću sapuna ili kupke mjehurića ili bilo kojeg drugog proizvoda koji mijenja prirodni pH vagine. Kad pH vagine postane previše alkalni, može dopustiti da štetne bakterije rastu i napreduju, što može dovesti do infekcija poput bakterijske vaginoze i infekcija kvasca.

PH vagine također se može poremetiti ako nema dovoljno laktobacila. To se može dogoditi ako žena uzima antibiotike, što u vagini može ubiti i dobre i loše bakterije. To se može dogoditi i ako žena ima dijetu s visokim šećerom, jer to može nahraniti kvasac u vagini i uzrokovati da izvire iz kontrole.

Konačno, pH vagine može se poremetiti ako žena ima seks s partnerom koji ima penis. To je zato što je sjeme alkalno i stoga može promijeniti pH vagine. Zbog toga je važno koristiti kondom tijekom seksa, jer će to pomoći u zaštiti prirodnog pH vagine.

Kako ti momak može dati bv?

Bakterijska vaginoza (BV) je infekcija vagine. Uzrokovan je prerastom bakterija koje su obično prisutne u vagini. BV je najčešća vaginalna infekcija kod žena rađanja djece.

BV nije spolno prenosina infekcija (STI). Međutim, povezana je sa seksualnom aktivnošću. Rizik od BV -a povećava se s brojem seksualnih partnera. BV je također češći kod žena koje imaju seks sa ženama.

Bv nije uzrokovana higijenom. Douching zapravo može povećati rizik od BV -a.

Ne postoji siguran način da se spriječi BV. Međutim, rizik možete smanjiti izbjegavanjem udubljenja i korištenjem kondoma tijekom seksualne aktivnosti.

Zašto stalno dobivam BV s jednim partnerom?

Moglo bi biti nekoliko razloga zbog kojih stalno dobivate BV s jednim partnerom. Moglo bi se dogoditi da imaju neravnotežu bakterija u svom tijelu koja uzrokuje prekoračenje vrste bakterija koje uzrokuju BV. Također bi moglo biti da se ne prave pravilno nakon seksa ili da ne koriste kondome. Ako koristite kondome, moglo bi biti da nisu dovoljno podmazani i uzrokuju iritaciju. Druga je mogućnost da vaš partner ima seksualno prenesenu infekciju (STI) koja uzrokuje neravnotežu bakterija u vašem tijelu. Ako mislite da bi to mogao biti slučaj, trebali biste razgovarati s partnerom o testiranju.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj