8 test panela STD

Test s 8 ploča STD je vrsta ispitivanja STD -a koja zasloni za 8 uobičajenih SPD -ova: Chlamydia, Gonoreja, Trihomoniasis, HIV, sifilis, hepatitis B i Herpes Simplex virus tipa 2 tipa 2. Ova vrsta testiranja STD često se preporučuje ljudima koji su seksualno aktivni i/ili imaju više partnera.

Uključuje li puna STD ploča HPV?

Ne, puna panela ne uključuje HPV. HPV je virus koji može uzrokovati genitalne bradavice i povezan je s nekim vrstama raka, pa je važno biti testiran na njega ako ste seksualno aktivni.

Pokazuju li rutinski krvni testovi?

Postoji nekoliko različitih vrsta ispitivanja SPD -a, a koje su uključene u rutinske krvne testove mogu se razlikovati ovisno o određenom testnom panelu i klinici ili bolnici koja provodi test. Međutim, neki od najčešćih SPD -ova, poput HIV -a, sifilisa i gonoreje, mogu se otkriti rutinskim krvnim testovima. Iako neće svaki SPD nužno biti otkriven rutinskim krvnim testovima, još je moguće testirati pozitivno na neke SPD kroz ove testove.

Koji se SPD testiraju na punom panelu?

Nekoliko je različitih načina na koje liječnici mogu testirati SPD -ove, ali puna ploča obično će testirati na HIV, sifilis, gonoreju, klamidiju i hepatitis B i c. Neke ploče također mogu testirati na HPV, trihomoniazu i druge manje uobičajene SPD.

Koliko je točna ploča STD?

Na raspolaganju je mnogo različitih vrsta SPD ploča, a točnost svakog od njih varira ovisno o specifičnim ispitivanjima. Općenito govoreći, STD ploče su prilično točne kada je u pitanju otkrivanje prisutnosti SPD -a. Međutim, postoji nekoliko potencijalnih upozorenja koje treba imati na umu.

Prvo, važno je zapamtiti da nijedan test nije 100% točan. To znači da uvijek postoji mala šansa da će panel dati lažno pozitivan rezultat (.e. Test kaže da imate std kad zapravo nemate). Lažni pozitivni rezultati imaju veću vjerojatnost da će se pojaviti ako ploča uključuje testove za spolno prenosive spolno premca.

Drugo, čak i ako je panel točan u otkrivanju prisutnosti SPD -a, možda neće moći pružiti informacije o tome koliko je prije SPD ugovoren. To je zato što simptomi nekih seksualno prenosivih bolesti mogu potrajati tjednima ili čak mjesecima da se pojave. Kao takav, negativni rezultat na ploči ne znači nužno da nemate SPD; To bi moglo značiti da niste dovoljno dugo zaraženi da testovi pokupe infekciju.

Ukratko, ploče SPD -a uglavnom su prilično točne, ali postoji nekoliko potencijalnih upozorenja koje treba imati na umu. Ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi s vašim rezultatima, uvijek je najbolje razgovarati o njima sa zdravstvenim radnikom.

Što radi test panela urina?

Test panela STD u urinu može otkriti niz spolno prenosivih bolesti, uključujući klamidiju, gonoreju, sifilis i HIV. Test također može otkriti i druge infekcije, poput infekcija mokraćnog sustava, koje mogu biti prisutne.

Posljednje ažuriranje 25/11/2022

Komentiraj